Citroën teki huippukuskille epätoivoisen tarjouksen - Ralli - Ilta-Sanomat

Citroën yritti värvätä huippukuskin Sebastien Ogierin paikalle – teki vielä epätoivoisen sopimustarjouksen

Näin Sebastien Ogier loikkasi Ruuhimäen tunnetusta hyppyristä Citroënin WRC-autolla viime kesänä Suomen MM-rallissa.

Julkaistu: 22.11.2019 16:20

Citroënin tallipäällikkö Pierre Budar paljasti, että talli yritti korvata Sebastien Ogierin toisella huippukuljettajalla.

Citroën ilmoitti viime keskiviikkona, ettei se enää jatka rallin MM-sarjassa. Sitä ennen ranskalaisyhtiö yritti vielä saada Toyotalle siirtyvän Sebastien Ogierin paikalle Thierry Neuvillen.

Citroën pystyi kuitenkin tarjoamaan vain yksivuotista sopimusta, ja Neuvillen olisi pitänyt vaihtaa Hyundai todennäköisesti hieman huonompaan WRC-autoon.

– Halusimme taistella yhdestä mestaruudesta, joten meidän piti soittaa yhdelle niistä kolmesta kuljettajasta, jotka pystyvät sen voittamaan. Neuville on yksi heistä, joten olimme yhteydessä häneen. Olisi ollut virhe olla tekemättä sitä, Citroënin tallipäällikkö Pierre Budar kertoi belgialaisella RTBF-kanavalla.

Neuville ei tietenkään halunnut purkaa sopimustaan Hyundain kanssa eikä siirtyä ranskalaistalliin, joka ei olisi kuitenkaan jatkanut rallin MM-sarjassa enää ensi kauden jälkeen.

– Thierryllä oli pitkä sopimus (Hyundain kanssa) vuoden 2021 loppuun. Pystyimme tarjoamaan vain yksivuotista sopimusta, koska konserni oli päättänyt jo sitoutua toiseen sarjaan 2022. Emme olleet hänelle kovinkaan houkutteleva vaihtoehto, Budar myönsi.

Toisella sarjalla Budar viittasi siihen, että PSA-konserni on päättänyt palauttaa Citroënin sisarmerkin Peugeot’n WEC-sarjaan ja Le Mans’n 24 tunnin kilpailuun vuonna 2022.

Thierry Neuville ajaa Hyundailla myös ensi kauden MM-sarjassa. Uudeksi tallikaveriksi tulee Ott Tänak.

Budarilta kysyttiin myös, miten Ogier pääsi irti sopimuksestaan, jota olisi ollut vielä yksi vuosi jäljellä.

– Sopimus oli vuoden 2020 loppuun. Kun sopimusta rikotaan, menemme oikeuteen tai pääsemme sovintoratkaisuun. Aloitimme neuvottelut ja pääsimme asiassa sopimukseen Ogierin kanssa.

Jatkossa Citroënin nykyisiä WRC-autoja nähdään edelleen joissakin ralleissa, vaikka tehdastalli ei enää ajata niitä. Budarin mukaan Citroën C3 WRC -autoja voidaan myydä tai vuokrata yksityiskuljettajille.