Entinen rallitähti Mikko Hirvonen harmittelee Esapekka Lapin katkeraa kohtaloa Citroënin shokkipäätöksen jälkeen – ”Erikoista” - Ralli - Ilta-Sanomat

Entinen rallitähti Mikko Hirvonen harmittelee Esapekka Lapin katkeraa kohtaloa Citroënin shokkipäätöksen jälkeen – ”Erikoista”

Mikko Hirvosen mielestä Esapekka Lapilla olisi vielä paljon annettavaa rallin MM-sarjassa.

Esapekka Lapin tulevaisuus rallin MM-sarjassa on vielä auki.­

21.11.2019 18:33

Tallipaikkaa rallin MM-sarjassa metsästävä Jari-Matti Latvala ei ole ainoa suomalaiskuski, jonka suunnitelmat menivät päättyneen kauden jälkeen uusiksi.

Citroënillä kaasutellut Esapekka Lappi, 28, joutuu etsimään uuden työnantajan, kun ranskalaistalli päätti lopettaa toimintansa MM-sarjassa. Talli perusteli päätöstään sillä, ettei markkinoille jäänyt tarpeeksi kovatasoista kuskia sen jälkeen, kun Sebastien Ogier siirtyi Citroëniltä Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan tiimiin.

Ratkaisu oli Lapin kannalta synkkä, sillä se asetti pieksämäkeläisen uran MM-sarjassa vaakalaudalle.

– Olihan tämä aikamoinen pommi ja shokki. Jos vain omaa takalistoa ajattelee, ajankohta päätökselle olisi voinut olla parempikin, Lappi tuskaili keskiviikkona STT:lle.

– Ei tällainen uutinen tietenkään koskaan hyvä juttu ole, mutta jos päätös olisi tehty pari kuukautta aiemmin, se olisi auttanut omaa tilannetta aika paljon.

Entinen rallitähti Mikko Hirvonen kummastelee Citroënin yllätysvetoa.

– On vähän erikoista lopettaa kuin seinään, kun yksi kuljettaja lähtee. Kuskeja on kuitenkin paljon markkinoilla. Jos he olisivat kehittäneet hommaa vielä vuoden, Esapekka olisi pystynyt varmasti ajamaan hyviä tuloksia, 15 MM-osakilpailuvoittoa urallaan saavuttanut Hirvonen, 39, harmittelee.

– Mutta peli on nykyään raakaa, ja tiimeissä tehdään rohkeita päätöksiä.

Valttina nopeus

Kiivaina pyörivissä huhuissa Lappia ollaan viemässä seuraavaksi Fordilla ajavaan M-Sportin tiimiin. Se on ainoa tiimi, jossa on tallipaikka vapaana. Kilpailu on kuitenkin armotonta, sillä samaa WRC-paikkaa jahtaa moni muukin kuski.

Hirvonen näkisi mielellään Lapin Malcolm Wilsonin johtamassa brittitiimissä.

– M-Sport olisi Esapekalle hyvä paikka. Silloin hänellä olisi kokemusta Toyotalla, Citroënillä ja Fordilla. Se on varmasti sopiva ja helppo auto ajaa. Kokemus kehittäisi Esapekkaa, Hirvonen arvioi.

Hirvonen uskoo, että Lappi voi päästä tulevaisuudessa lajinsa absoluuttiselle huipulle. Se vaatisi kuitenkin täysien MM-kausien ajamista.

– Esapekka tarvitsee vielä kokemusta eri kilpailuista, mutta hän on osoittanut tänäkin vuonna nopeutensa. Citroenilla oli vaikea kausi, mutta kun autoa saatiin paremmaksi, Esapekka meni muutamassa kisassa kovaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?