Tommi Mäkisen talliin siirtyvä Sebastien Ogier tykitti täyslaidallisen Citroënista – puolustaa Esapekka Lappia - Ralli - Ilta-Sanomat

Tommi Mäkisen talliin siirtyvä Sebastien Ogier tykitti täyslaidallisen Citroënista – puolustaa Esapekka Lappia

Sebastien Ogier on voittanut rallin maailmanmestaruuden kuudesti.

Sebastien Ogier on voittanut rallin maailmanmestaruuden kuudesti.

Julkaistu: 20.11. 22:16

Sebastien Ogier ei säästellyt sanoissaan kun puhui ex-tallistaan.

Kuusinkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Ogier ajaa ensi kaudella Toyotan tallissa. Siirto oli ilouutinen tallipomo Tommi Mäkiselle, joka menetti riveistään tuoreen maailmanmestarin Ott Tänakin.

Citroën päätti samalla lopettaa toimintansa rallin MM-sarjassa, ja mm. Esapekka Lappi jäi tyhjän päälle. Talli kertoi tiedotteessa, että koska toista mestaruustason kuljettajaa ei ollut saatavilla, ei jatkamisessa ollut järkeä. Ogier asettui puolustamaan kollegojaan.

– Kun he sanovat, että muita kuskeja ei ole vapaana tällä hetkellä niin koen, että se on epäkunnioittavaa kollegojani kohtaan, Ogier sanoi Autosportille.

Tallin tiedotteesta Ogier sanoi, että ”ehkä kommunikointi ei ole aina ollut heidän vahvuutensa...”

Lähdön yksiselitteiseksi syyksi hän antoi kilpailukyvyttömän auton. Sen vauhti ei ollut riittävän hyvää mestaruustaistelussa. Samalla hän puolusti rivien välissä Lappia, jonka saattoi tallin tiedotteesta ymmärtää liian hitaaksi kuljettajaksi.

– Yksi pääsyistä ratkaisuuni oli auton hidas kehittäminen. Se ei riittänyt. Tänä vuonna olimme jo yhtä mieltä kaikki siitä, että kehitystä ei tapahtunut riittävästi. Suorituskykymme ei ollut riittävää kilpailijoihin verrattuna. Enkä suinkaan ole ainoa – kuka tahansa, joka ajoi autoa, tunsi uskoakseni samoin.

Kaikesta huolimatta Ogier vakuutti, ettei paluu vanhaan talliinsa harmittanut. Hän tiesi, ettei kehitystyö olisi yhtä vaivatonta kuin edellisellä kerralla.

Ogierin siirtoa ei ole vielä virallistettu, mutta hän ajaa ensi kaudella Toyotalla yhdessä Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän kanssa.