Citroënilta raju piikki Esapekka Lapin suuntaan – katkera viimeinen tiedote: ”Ilman yhtään ensiluokkaista kuljettajaa...” - Ralli - Ilta-Sanomat

Citroënilta raju piikki Esapekka Lapin suuntaan – katkera viimeinen tiedote: ”Ilman yhtään ensiluokkaista kuljettajaa...”

Esapekka Lappi jäi tämän kauden MM-sarjassa kymmenenneksi.

Esapekka Lappi jäi tämän kauden MM-sarjassa kymmenenneksi.

Julkaistu: 20.11. 16:22

Citroën teki vetäytymistiedotteessaan selväksi, ettei ranskalaistallissa uskottu Esapekka Lapin pystyvän taistelemaan mestaruudesta myöskään seuraavalla kaudella.

Citroën vahvisti keskiviikkona, että se lakkauttaa WRC-tallinsa eikä ole mukana enää ensi kauden MM-sarjassa. Yksityiskuljettajille suunnattujen Citroën C3 R5 -autojen rakentaminen kuitenkin vielä jatkuu.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Citroënin rallibudjetti ensi vuodelle oli jo hyväksytty. Talli olisi ehdottomasti vielä jatkanut, jos kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier olisi päättänyt pysyä Citroënilla sopimuksensa mukaisesti kauden 2020 loppuun.

Citroënin mielestä Esapekka Lappi ei ole riittävän hyvä kuljettaja – eikä kukaan muukaan, joka tällä hetkellä yrittää vielä löytää ajopaikkaa.

– Saatuaan Sébastien Ogierilta päätöksen lähteä Citroën Racingiltä WRC-kauden 2019 jälkeen, Citroën on päättänyt peruuttaa WRC-ohjelmansa vuodelle 2020, koska ensiluokkaista kuljettajaa kaudelle 2020 ei ole saatavilla, Citroën tiedotti.

Näin tiedote jatkui:

– Citroën Racing oli sitoutunut kahdeksi vuodeksi kahdella C3 WRC:llään, miehistöillä Ogier ja Ingrassia sekä Lappi ja Ferm (2019–2020). Ilman Sébastien Ogieria ja ilman yhtään saatavilla olevaa ensiluokkaista kuljettajaa, joka taistelisi maailmanmestaruudesta, Citroën päätti lakkauttaa etukäteen WRC-ohjelmansa.

On totta, että Lapin kausi Citroënin ratissa oli pettymys. Virheitä tuli liikaa.

Lappi jäi MM-sarjassa kymmenenneksi. Pieksämäkeläinen ylsi toiseksi Ruotsissa, Suomessa ja Turkissa, mutta kaikki muut kilpailut sujuivat enemmän tai vähemmän heikosti.

Lapin ralliura saattaa jatkua ensi vuonna M-Sportin Fordilla.