Esapekka Lapilta lähtee auto alta – ikävä käänne rallin MM-sarjassa: ”Se on 99-prosenttisen varmaa” - Ralli - Ilta-Sanomat

Esapekka Lapilta lähtee auto alta – ikävä käänne rallin MM-sarjassa: ”Se on 99-prosenttisen varmaa”

Esapekka Lappi tuuletti Suomen MM-rallin kakkossijaa viime kesänä Jyväskylässä.

Julkaistu: 14.11.2019 15:22

Citroën on lähdössä rallin MM-sarjasta, ja se on erittäin ikävä uutinen myös tallin suomalaiskuljettajalle Esapekka Lapille.

Rallin MM-sarja menettää Citroënin tehdastallin tämän kauden jälkeen. Se alkaa olla vahvistusta vaille varmaa.

– Citroën on jälleen ulkona rallista. Se on 99-prosenttisen varmaa, eräs nimettömänä pysytellyt lähde ilmoitti Autosportille.

Citroën osallistui tämän kauden MM-sarjaan kahdella WRC-autolla. Niitä ajoivat kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi.

Tallin tavoitteena ei ollut merkkimestaruus Citroënille, vaan kuljettajien MM-titteli Ogierille. Sitä ei tullut.

Ogier jäi MM-sarjassa kolmanneksi. Uusi maailmanmestari on Ott Tänak, joka siirtyy Toyotalta Hyundaille.

Ogier on nyt menossa Tänakin paikalle Tommi Mäkisen johtamaan talliin.

Lapin on paljon vaikeampi löytää uutta tallipaikkaa seuraavalle kaudelle. Pieksämäkeläisen kausi Citroën C3 WRC:n ratissa sujui odotettua heikommin, ja hän jäi MM-sarjassa kymmenenneksi. Kolme kakkossijaa tuli, mutta myös hyvin paljon ulosajoja.

Lapille tuskin avautuu enää mahdollisuutta palata ensi kaudeksi Toyotalle, josta hän loikkasi Citroënille ennen tätä kautta.

Vielä ei tiedetä, mitä tapahtuu Citroënin WRC-autoille. Voisiko joku yksityistalli käyttää niitä MM-ralleissa tämän kauden jälkeen?

Lappi voisi päästä ajamaan M-Sportin Fordilla, mutta sekään sopimus ei syntyisi helposti. Elfyn Evansin siirtyminen Toyotalle parantaisi ainakin hieman Lapin mahdollisuuksia saada sopimus Malcolm Wilsonin johtamalta M-Sportilta.