Ott Tänak paljasti, miksi hän hylkäsi Tommi Mäkisen Toyotan ja loikkasi kilpailijatalliin – ”Eräänä päivänä tajusin”

Julkaistu:

Ralli
Tuore maailmanmestari vakuuttui Hyundain suunnitelmista.
Rallin maailmanmestaruuden varmistanut virolainen Ott Tänak teki Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan rallitallille oharit ja päätti siirtyä ensi kaudeksi Hyundain rattiin kaksivuotisella sopimuksella.

Virolaiskuljettajan päätös oli yllätys, sillä yhteistyö Toyotan kanssa johti maailmanmestaruuteen, ja jatkosopimuksesta käytiin neuvotteluja.

Nyt Tänak kertoi saksalaiselle Auto, Motor und Sport -lehdelle, miksi päätti vaihtaa tallia.

– Mitä enemmän juttelin Andrea Adamon (Hyundain tiimipäällikkö) kanssa, sitä paremmin aloin ymmärtää häntä. Hän kertoi minulle visiostaan tallin kehittämiseen ja esitteli konkreettiset suunnitelmat tallin tulevaisuudesta, kuinka autoa kehitetään ja niin edelleen.

– Eräänä päivänä tajusin, että haluan tähän talliin.

Tänakin aikakausi Toyotan ratissa on ollut menestyksekäs. 26 Toyotalla ajamassaan MM-rallissa hän on saavuttanut peräti kymmenen voittoa.


Tänakin sopimuksen myötä Hyundai lähtee ensi kauteen todella kovalla kuljettajanelikolla, sillä tallin pilotteina toimivat myös Thierry Neuville, Dani Sordo ja Sebastien Loeb.

Tänäk kertoi, että teki päätöksen tallinvaihdoksestaan Walesin ja Katalonian rallien välissä eli lokakuun aikana. Tänakin sopimuksesta uutisoitiin lokakuun viimeisinä päivinä.

– Olisi tietenkin ollut helpompaa jäädä Toyotalle kuin aloittaa alusta jossain muualla. Mutta uusi ympäristö viehättää. Minua odottaa Hyundailla kolme erittäin kovaa tallikaveria. On varmasti helpompaa mennä uuteen talliin maailmanmestarina.

Toyotan kuljettajatilanne on Tänakin lähdettyä auki. Huhut ovat vieneet Sebastian Ogieria Citroenilta Tommi Mäkisen talliin, mutta siirron toteutuminen näyttää epätodennäköiseltä.
Rallin MM-sarjaa on jäljellä vielä yksi kilpailu. Se ajetaan Australiassa 14.–17. marraskuuta. Toyota taistelee valmistajien mestaruudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt