Rallilegendan siirtyminen Toyotalle ei näytä onnistuvan – Tommi Mäkinen vaikeassa tilanteessa

Julkaistu:

MM-ralli
Spekulaatiot jatkuvat rallin MM-sarjan kuljettajapaikoista, maailmanmestari Ott Tänakin yllättävän tallinvaihtopäätöksen jälkeen.
Rallin uusi maailmanmestari Ott Tänak siirtyy Toyotalta Hyundaille tämän kauden jälkeen.

On spekuloitu, että Sebastien Ogier voisi siirtyä Tänakin paikalle Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-talliin, vaikka kuusinkertaisella maailmanmestarilla on ensi vuoden loppuun ulottuva sopimus Citroënin kanssa.

Sopimusta Ogierin ja Toyotan välille kaudelle 2020 on erittäin vaikea saada aikaan.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ogier voi ihan vapaasti lähteä ranskalaistallista tämän kauden jälkeen, jos hän haluaa niin tehdä. Jos Ogier lähtee, hän ei sen jälkeen kuitenkaan saa ajaa ensi kaudella minkään muun tallin autolla.

Ogier tai loppujen lopuksi Toyota joutuisi maksamaan sopimuksen rikkomisesta hyvin paljon. Sellaiseen operaatioon eivät halua ryhtyä Ogier eikä tallipäällikkö Mäkinen.

Sen lisäksi Toyotan olisi vielä maksettava Ogierille useita miljoonia euroja ajamisesta.

Jos käy niin, että Citroën vetäytyy rallin MM-sarjasta jo tämän kauden jälkeen ja purkaa myös sopimuksen Ogierin kanssa, se joutuu maksamaan ranskalaiskuljettajalle tuntuvan korvauksen. Se on tällä hetkellä varsin epätodennäköistä.

Joulukuussa 36 vuotta täyttävä Ogier on jo aiemmin sanonut, ettei hän aio jatkaa rallin MM-sarjassa enää ainakaan ensi kautta pidemmälle.

Jos Mäkinen ei saa Ogieria, niin ensi kauden suurimmat mestariehdokkaat löytyvät muista talleista.

Walesilaiskuljettaja Elfyn Evans siirtyy todennäköisesti Toyotan WRC-talliin. M-Sportin Fordeilla pitkään kilpaillut Evans kävi jo viime viikolla Toyota-tallin päämajassa Jyväskylän Puuppolassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt