Raju virolaisväite: Ott Tänakin manageri Markko Märtin sai Tommi Mäkisen tallissa hävyttömän haukkumanimen

Julkaistu:

MM-ralli
Ott Tänakin managerin Markko Märtinin toimintatavat eivät ole miellyttäneet tallipomoja virolaiskuskin sopimusneuvotteluissa.
Entinen huippukuljettaja Markko Märtin on ollut jo pitkään maanmiehensä, rallin uuden maailmanmestarin Ott Tänakin neuvonantaja ja manageri.

Tommi Mäkisen johtamassa Toyota-tallissa on huomattu, ettei Märtinin kanssa ole todellakaan helppo neuvotella.

– Toyotan WRC-tallin suomalaiset pilkkasivat Märtiniä nimellä ”iso v***u”, virolaislehti Eesti Ekspress väittää.

IS ei tavoittanut Mäkistä kommentoimaan asiaa.

Tänak olisi halunnut jo kesän aikana tehdä jatkosopimuksen Toyotan kanssa, mutta Märtin oli sitä mieltä, että kannattaa vielä odotella. Lopulta virolaiskuljettaja teki yllättäen kaksivuotisen sopimuksen Hyundain kanssa.

Myös Tänakin seuraava pomo, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo on kertonut, millainen Märtin oli sopimusneuvotteluissa.

– Se oli vaikeaa, koska Markko on hyvin sitkeä kaveri. Kerroin hänelle, että olin joskus hänen faninsa, ostin autojen pienoismalleja, ja minulla oli hänen Subarunsa ja Fordinsa. Sanoin Markkolle, etten olisi koskaan kannattanut häntä, jos olisin tiennyt, miten hän toimii neuvotteluissa.

– Lopulta hän kuitenkin antoi nimikirjoituksen pienoismalliin ihan ilmaiseksi, Adamo naurahti virolaisen Õhtuleht-lehden haastattelussa.

Manageri Timo Jouhki, jonka suojatteja ovat Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä, ihmetteli viime viikolla Ilta-Sanomien haastattelussa, miten Märtin ja Tänak ovat neuvotteluissa toimineet.

– Se meni ihan pelleilyksi tuo Tänakin homma. Suoraan sanottuna se on ollut ihan käsittämätöntä, mitä siinä on touhuttu. Ei tuolla tavalla pidä toimia.

– Erittäin epäammattimaista toimintaa, ja sanon tämän 35 vuoden kokemuksella näistä asioista. En ikinä itse toimisi tuolla tavalla. He ovat toimineet ihan käsittämättömästi, suoraan sanottuna. Tuollainen toiminta ei unohdu, Jouhki sanoi IS:lle.

Tänak ei ole ainoa, joka on viime aikoina päättänyt häipyä Toyotan WRC-tallista. Eesti Ekspressin mukaan toistakymmentä työntekijää on tänä vuonna lähtenyt Mäkisen tallista sisäisten jännitteiden ja keskinkertaisten palkkojen takia.