Rallilegenda Juha Kankkunen joutui sairaalahoitoon Helsingissä – matka Italiaan peruuntui viime tingassa

Julkaistu:

Ralli
Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, 60, joutui tiistaina sairaalaan.
Suomalainen rallilegenda Juha Kankkunen on joutunut sairaalahoitoon.

Asiasta kertoi tiistai-iltana tapahtumajärjestäjä, jonka tilaisuuteen Kankkusen, 60, oli määrä tulla keskiviikkona. Takavuosien huippukuskin piti osallistua Pohjois-Italian Isprassa järjestettävään koko perheen tapahtumaan, jossa Kankkusen oli määrä muun muassa muistella rallivuosiaan ja ajaa rallisimulaattoria.

Tilaisuuteen oli osallistumassa myös Kankkusen entinen kilpakumppani ja Lancia-tallikaveri Miki Biasion.

Tapahtuman järjestäjä ilmoitti kuitenkin Facebook-sivuillaan, ettei Kankkunen pääse paikalle äkillisten terveysmurheiden vuoksi.– Olemme todella pahoillamme, kun joudumme ilmoittamaan, ettei Juha Kankkunen voinut matkustaa odottamattoman terveysongelman vuoksi tänään Italiaan, järjestäjä kirjoitti julkaisussaan tiistai-iltana.

– Juhan tila on vakaa, mutta hän on tällä hetkellä sairaalassa. Hänen pitää olla siellä pari päivää tutkimusten vuoksi.

Tapahtumaa on siirretty Kankkusen poisjäännin vuoksi.

Ilta-Sanomien Kankkusen ystäväpiiristä saamien tietojen mukaan rallitähti oli itse hakeutunut Helsinki-Vantaan lentoasemalta sairaalahoitoon pääkaupunkiseudulla, mutta hänen tilansa on vakaa. Kankkunen oli myös itse ilmoittanut tapahtumajärjestäjille, ettei pääse tulemaan paikalle.

Ystäväpiiristä kerrottiin, että Kankkunen oli tuntenut itsensä huonovointiseksi ja todennut, ettei lentämisestä tule mitään.

Kankkusen ystäviltä saatujen tietojen mukaan Kankkunen oli matkassa yksin.

Rallilegenda ajoi itse kotoaan Keski-Suomesta Helsinkiin aiemmin tiistaina. Ilta-Sanomien toimittaja puhui aamupäivällä Kankkusen kanssa puhelimessa. Tuolloin Kankkunen kertoi olevansa autossa. Puhelun aikana hän vaikutti pirteältä, hyväntuuliselta ja hyvävointiselta.

IS ei tavoittanut Kankkusta kommentoimaan terveystilannettaan.

Päivitettyä juttua lisätiedoilla 5.11. kello 22:31.