Yllätyssiirto vireillä – tässäkö on Tommi Mäkisen tallin uusi kuljettaja? - Ralli - Ilta-Sanomat

Yllätyssiirto vireillä – tässäkö on Tommi Mäkisen tallin uusi kuljettaja?

Elfyn Evans on tähän mennessä ajanut MM-ralleja pelkästään Fordeilla.

Julkaistu: 5.11.2019 15:52

Spekulaatiot Toyota-tallin ensi kauden kuljettajista jatkuvat.

Rallipiireissä huhuiltiin jo viikonloppuna, että walesilaiskuljettaja Elfyn Evans on nähty viime viikolla Keski-Suomessa.

Autosport uutisoi tänään tiistaina, että Evans on todellakin käynyt viime viikolla tallipäällikkö Tommi Mäkisen juttusilla ja tutustunut Toyotan WRC-tallin päämajaan Jyväskylän Puuppolassa.

Mäkinen yrittää vahvistaa Toyotan kuljettajakaartia, koska talli menettää uuden maailmanmestarin Ott Tänakin tämän kauden jälkeen Hyundaille.

Evans, 30, on ajanut jo pitkään Malcolm Wilsonin johtaman M-Sportin Fordeilla. Hän on kilpaillut MM-ralleissa ainoastaan Ford Fiestoilla.

Evans on tähän mennessä yltänyt MM-ralleissa yhdeksän kertaa kärkikolmikkoon M-Sportin WRC-Fordilla. Ainoaa MM-osakilpailuvoittoaan hän on pääsyt juhlimaan kotikisassaan Walesissa vuonna 2017.

Tallikaveri Suninen jatkamassa M-Sportilla

Evansin suomalainen tallikaveri Teemu Suninen ei ainakaan ole Toyotalle menossa.

– Se on kyllä erittäin epätodennäköistä, Sunisen manageri Timo Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

– M-Sportin kanssa on jo asioista periaatteessa sovittu. Malcolm on sanonut, että hän haluaa pitää Teemun. Yksityiskohdista ei vielä voida sopia ennen kuin koko paketti on kasassa, Jouhki jatkoi.

Evans on kerännyt tällä kaudella 13 pistettä Sunista enemmän, vaikka häneltä jäi kolme osakilpailua ajamatta loukkaantumisen takia.

Evans on pistetaulukossa viidentenä ja Suninen yhdeksäntenä ennen ensi viikolla Australiassa ajettavaa kauden päätöskilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?