Ikävä huhu leviää rallin MM-sarjassa – kuinka käy suomalaiskuskille?

Julkaistu:

MM-ralli
Menettääkö rallin MM-sarja yhden WRC-tallin tämän kauden jälkeen?
Rallin MM-sarjassa on neljä WRC-autoilla kilpailevaa tallia: Toyota, Hyundai, Citroën ja M-Sport Ford.

Rallipiireissä ei tunnu laantuvan huhu, jonka mukaan Citroën saattaa lähteä MM-sarjasta ehkä jo tämän kauden jälkeen.

Tällä kaudella Citroënin kuljettajina ovat olleet kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier ja Esapekka Lappi. Molempien sopimus ranskalaistallin kanssa ulottuu kauden 2020 loppuun.

Ogier on ollut pettynyt Citroënin WRC-autoon. Viime viikonloppuna hän menetti lopullisesti mahdollisuutensa tämän kauden MM-titteliin autoon iskeneen hydrauliikkavian takia.

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli on kiinnostunut Ogierin pestaamisesta uuden maailmanmestarin Ott Tänakin korvaajaksi. Tänak on menossa Hyundaille.

– Jos Ogier lähtee Citroënilta, niin tuskin he sitten jatkavat sen jälkeen, rallimanageri Timo Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

Citroënin tallipäällikkö Pierre Budar on sanonut, että autoa kehitetään jo ensi kautta varten.

– Jos katsotaan, mitä Citroën on viime aikoina autolleen tehnyt, niin ei se ainakaan näytä siltä, että se olisi pois lähdössä. Kun muistellaan Volkswagenin lähtemistä MM-sarjasta, niin kyllä siellä kaverit tiesivät jo kuukausia aiemmin mitä tuleman pitää, Jouhki sanoi.

Nähtäväksi jää, mikä vaikutus Citroënin rallitoimintaan on sen emoyhtiön PSA:n ja Fiat Chryslerin yhdistymisaikeilla. Yhtiöt julkistivat torstaina suunnitelman fuusiosta, jossa syntyisi maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt