Tommi Mäkinen menettää tähtensä – Latvalan manageri lataa täyslaidallisen Ott Tänakin kulissipelistä: ”Meni ihan pelleilyksi”

Manageri Timo Jouhki ihmettelee suuresti, miten Ott Tänakin leiri on toiminut sopimusneuvotteluissa Tommi Mäkisen kanssa.

Timo Jouhkilta (vas.) kovaa puhetta Ott Tänakista.

31.10.2019 13:39

Rallin uusi maailmanmestari Ott Tänak lähtee Tommi Mäkisen johtamasta Toyotan WRC-tallista tämän kauden jälkeen ja loikkaa Hyundaille. Siirrolle odotellaan vielä virallista vahvistusta.

Ilta-Sanomat kertoi jo aiemmin, että Tänakin manageri, entinen huippukuljettaja Markko Märtin on latonut sopimusneuvotteluissa pöytään sellaisia vaatimuksia, joihin Mäkinen ei ole voinut suostua.

Managerivelho Timo Jouhki, jonka suojatteja ovat Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä, pitää aivan käsittämättömänä sitä, miten Märtin ja Tänak ovat neuvotteluissa toimineet.

Jouhki puolustaa Mäkistä.

– Se meni ihan pelleilyksi tuo Tänakin homma. Suoraan sanottuna se on ollut ihan käsittämätöntä, mitä siinä on touhuttu. Ei tuolla tavalla pidä toimia, Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

– Erittäin epäammattimaista toimintaa, ja sanon tämän 35 vuoden kokemuksella näistä asioista. En ikinä itse toimisi tuolla tavalla. He ovat toimineet ihan käsittämättömästi, suoraan sanottuna. Tuollainen toiminta ei unohdu.

Ott Tänak varmisti rallin maailmanmestaruuden viime sunnuntaina Kataloniassa.

Tänakin lähtöön Toyotalta on monia syitä – ei pelkästään se, mitä hänelle ajamisesta maksetaan.

Rallipiireissä huhutaan, että Märtin ja Tänak ovat yrittäneet saada osan Toyotan uudesta R5-projektista. Mäkisen talli aikoo aloittaa Toyota Yaris R5 -autojen rakentamisen. Niitä myytäisiin yksityiskuljettajille.

– Se R5-autoihin liittyvä kuvio voi olla yksi tekijä, mikä ei ole parantanut heidän suhteitaan, mutta se ei varmasti ole ainoa syy, Jouhki sanoi.

Manageri Timo Jouhki on ollut monien suomalaisten rallitähtien ”kummisetä”.

Märtinin ja Tänakin tiimillä MM-Motorsportilla on tällä hetkellä Fordin R5-autoja. Vuodesta 2016 asti se on tehnyt yhteistyötä Tommi Mäkinen Racingin kanssa.

MM-Motorsportin autoilla ovat ajaneet mm. japanilaiskuljettajat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai. Heistä vain Katsuta on enää Toyotan kuljettajaohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?