Sisäpiiriläinen arvioi: Tommi Mäkinen yrittää korvata maailmanmestari Ott Tänakin rallilegendalla – ”Näkisin, että se on 50–50”

Julkaistu:

Ralli
Manageri Timo Jouhkin mukaan on selvää, että Tommi Mäkinen ja Toyota yrittävät saada Ott Tänakin paikalle Sébastien Ogierin.
Rallin uusi maailmanmestari Ott Tänak lähtee Toyotalta tämän kauden jälkeen ja loikkaa Hyundaille. Siirrolle odotellaan vielä virallista vahvistusta.

Virolaiskuljettajan yllättävä peliliike panee käyntiin dominoefektin rallin MM-sarjassa.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier saattaa siirtyä Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-talliin, vaikka hänellä on vielä yksi vuosi sopimusta jäljellä Citroënin kanssa.

Arvostettu rallimanageri Timo Jouhki, joka hoitaa Jari-Matti Latvalan, Teemu Sunisen ja Kalle Rovanperän sopimusasioita, on aivan varma, että Toyota ja Mäkinen yrittävät tehdä sopimuksen Ogierin kanssa.

– He yrittävät ihan varmasti saada Ogierin. Näkisin, että se on 50–50, saavatko he hänet, Jouhki sanoi keskiviikkoiltana Ilta-Sanomille.
Ogier, 35, on ollut pettynyt Citroënin WRC-autoon. Kaikkien aikojen toiseksi menestynein rallikuski menetti mahdollisuutensa tämän kauden MM-titteliin viime viikonloppuna Kataloniassa, jossa Tänak juhli ensimmäistä mestaruuttaan.

Mäkiseltä kysyttiin, aikooko hän keskustella Ogierin kanssa.

– Olen tällä kaudella nähnyt monta kertaa, ettei hänen ilmeensä ole kovin iloinen, Mäkinen sanoi Autosportin mukaan.

Toyotan WRC-tallin pomo kertoi havainneensa ryppyjä Ogierin otsalla kauden aikana.

– Sanoin jo jollekin olevani huolissani siitä, että hän aikoo lopettaa, ehkä jopa tämän vuoden lopussa. Asiat ovat olleet hänellä huonosti, mutta koskaan ei tiedä, mitä voi tapahtua.
Rallipiireissä huhuillaan, että Ogierilla saattaa olla Citroënin kanssa tehdyssä sopimuksessa sellainen pykälä, ettei hän voi ajaa ensi vuonna minkään muun WRC-tallin autolla, jos hän lähtee ranskalaistallista jo tämän kauden jälkeen.

– Jos minä olisin tuollaisessa tilanteessa autonvalmistajan puolella, niin kokemuksesta voin sanoa, että sellainen pykälä olisi ehkä tosiaan tehty. Se on täysin mahdollista, Jouhki sanoi IS:lle.

Ogierilla on 1+1–vuotinen sopimus Citroënin kanssa.

– Ollaan kuitenkin jo niin pitkällä vuotta, että optio olisi periaatteessa pitänyt jo käyttää.

– Yleensä on niin, että jos kuljettaja haluaa irtaantua sopimuksesta, niin siihen on myös mahdollisuuksia tavalla tai toisella, Jouhki kertoi.

Voi käydä myös niin, että Citroën vetäytyy MM-ralleista. Siinä tapauksessa Ogier olisi ilman muuta vapaa siirtymään muualle.

Rallin MM-sarja päättyy marraskuun puolivälissä Australiassa ajettavaan osakilpailuun, jossa panoksena on vielä autonvalmistajien mestaruus. Hyundai on selvästi lähempänä merkkimestaruutta kuin sarjassa toisena oleva Toyota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt