Ott Tänak lähtee Toyotalta – Tommi Mäkisen tallille valtava takaisku

Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli menettää rallin uuden maailmanmestarin Ott Tänakin tämän kauden jälkeen.

Ott Tänak pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta viime sunnuntaina päättyneen Katalonian MM-rallin jälkeen.

29.10.2019 9:32

Ilta-Sanomien lähteiden mukaan Ott Tänak on todellakin allekirjoittanut sopimuksen Hyundain rallitallin kanssa. Sopimus on saatu aikaan jo viikkoja sitten.

Tänakin tallinvaihtoon on monia syitä – ei pelkästään se, mitä hänelle ajamisesta maksetaan. Virolaiskuljettaja ei ole ollut tyytyväinen auton luotettavuuteen eikä myöskään siihen, miten Toyota-tallia on johdettu. Hyundailta hän sai paremman tarjouksen.

Virallinen vahvistus Tänakin tallinvaihdolle tulee näillä näkymin tämän viikon aikana. Kauden viimeinen MM-ralli ajetaan Australiassa marraskuun puolivälissä.

Tänak, 32, varmisti ensimmäisen maailmanmestaruutensa viime sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa.

Saarenmaalta lähtöisin oleva Tänak siirtyi Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-talliin M-Sportilta kauden 2017 jälkeen. Hän on saavuttanut kartanlukija Martin Järveojan kanssa Toyotalla kymmenen MM-osakilpailuvoittoa. Tänak voitti Suomen MM-rallin tänä ja viime vuonna.

Myös Autosport-lehti kertoi perjantaina omiin lähteisiinsä nojaten, että Tänak siirtyy Toyotalta Hyundaille.

Hyundai vahvistuu

Sopimus Tänakin kanssa vahvistaa selvästi Andrea Adamon johtamaa Hyundain rallitallia. Ensi kaudella täyden MM-sarjan Hyundailla ajavat Tänak ja Thierry Neuville, jonka sopimus ulottuu kauden 2021 loppuun.

Kaikkien aikojen menestynein rallikuski Sebastien Loeb ja Dani Sordo vuorottelevat Hyundain kolmannessa WRC-autossa. Kumpikin ajaa noin puolet MM-ralleista.

Toyota-talli heikkenee selvästi, jos se ei saa Tänakin vapaaksi jättämälle paikalle Sebastien Ogieria. Kuusinkertaisella maailmanmestarilla on tällä hetkellä sopimus Citroënin kanssa myös kaudesta 2020, mutta huhujen mukaan tallinvaihto voi silti olla mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?