Tallipäällikkö Tommi Mäkinen ihmettelee mestarikuskinsa suoritusta – ”Muiden on todella vaikea ymmärtää”

rac

Julkaistu:

MM-ralli
Tommi Mäkinen painotti Katalonian MM-rallin jälkeen, että Ott Tänakin maailmanmestaruus on koko tallin ansiota.
Ott Tänak, kartanlukija Martin Järveoja ja koko Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli pääsivät juhlimaan maailmanmestaruutta sunnuntaina Kataloniassa.

Tänak, 32, sijoittui soralla ja asfaltilla ajetussa Katalonian osakilpailussa lopulta toiseksi Toyota Yaris WRC:llä ja varmisti ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

– Tämä on jotain sellaista, mitä on hyvin vaikea kuvailla tällä hetkellä. Tämä on yksi isoimmista kiitoksista koko tallille siitä, mitä he ovat yhdessä tehneet Ottin kanssa, tallipäällikkö Mäkinen sanoi MM-sarjan livelähetyksessä.

– Meillä on uusi maailmanmestari. Se on koko tallin ansiota.

Tänak kesti loistavasti paineet Kataloniassa. Hän on voittanut tällä kaudella kuusi MM-rallia. Mestaruus meni täysin oikealle kuljettajalle.

– Tiedän itse, millaista on olla tuollaisten paineiden alla. Muiden on todella vaikea ymmärtää, mitä se oikeasti tarkoittaa, neljä maailmanmestaruutta kuljettajana 1990-luvulla voittanut Mäkinen sanoi.

Tänak täräytti vielä 3,6 sekunnin pohja-ajan viimeisellä erikoiskokeella, josta jaettiin lisäpisteitä viidelle nopeimmalle.

– Näitte mitä hän teki power stage -pätkällä. Hän oli ällistyttävä. Kukaan ei pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, Mäkinen ihmetteli.

– On mukavaa mennä Australiaan tämän jälkeen.

Kauden viimeinen MM-ralli ajetaan Australiassa marraskuun puolivälissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt