EK16: Historiallinen MM-rallipäivä – ranskalaiskuskien uskomaton mestaruusputki katkeaa vihdoin?

Julkaistu:

MM-ralli
Katalonian MM-ralli huipentuu pian erittäin jännittävään päätöserikoiskokeeseen.
Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin ykköskuljettaja Ott Tänak voi napsauttaa poikki ranskalaiskuljettajien huiman mestaruusputken rallin MM-sarjassa.

Sebastien Loeb voitti yhdeksän peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2004–2012. Sen jälkeen hänen maanmiehensä Sebastien Ogier on voittanut kuusi MM-titteliä.

Ogier on edelleen Katalonian MM-rallissa vasta kahdeksantena, jo reilusti yli neljän minuutin päässä kärjestä.

Ogier saisi hävitä Kataloniassa vain enintään yhdellä pisteellä Tänakille, jotta hänellä vielä säilyisi pieni teoreettinen mahdollisuus seitsemänteen peräkkäiseen mestaruuteen. Se voi onnistua enää vain niin, että Tänak ajaa viimeisellä erikoiskokeella ulos tai keskeyttää tekniseen vikaan.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kauden toiseksi viimeistä MM-rallia 15,2 sekunnin erolla tallikaveriinsa Dani Sordoon ennen viimeistä erikoiskoetta.

Sordo ajoi pohjat erikoiskokeilla 15 ja 16. Hän on kokonaistilanteessa 5,8 sekuntia edellä kolmantena olevaa Tänakia.

Tänak on varma mestari, jos hän lyö Neuvillen viimeisellä erikoiskokeella tai häviää hänelle enintään yhden sijan. Belgialaisen pitää saada päätöspätkältä vähintään kaksi pistettä virolaista enemmän, jotta mestaruus ei vielä varmistuisi Tänakille.

Päätöserikoiskokeelta jaetaan vielä pisteitä viidelle nopeimmalle (5–4–3–2–1).

– Teen kaiken minkä pystyn. Katsotaan kuinka käy, Tänak tuumi MM-sarjan livelähetyksessä toiseksi viimeisen erikoiskokeen maalissa.


Pelissä ovat myös valmistajien MM-sarjan pisteet. Jos kaksi Hyundaita pysyy kahden Toyotan edellä, niin eteläkorealaismerkin ero japanilaiseen autonvalmistajaan kasvaa kahdeksasta 24 pisteeseen ennen Australiassa ajettavaa kauden päätöskilpailua. Yhdestä MM-rallista voi saada enintään 43 tallipistettä.

Sebastien Loeb on Hyundailla edelleen neljäntenä (+46,1) ja Jari-Matti Latvala Toyotalla viidentenä (+55,5).

Teemu Suninen on M-Sportin Fordilla yhä seitsemäntenä. Tallikaveri Elfyn Evans on kiinni kuudennessa sijassa.

Katalonian MM-rallin viimeinen erikoiskoe, La Mussara, käynnistyy kello 13.18. Sillä on pituutta 20,7 kilometriä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt