EK15: Hurjat panokset MM-rallin loppuhetkillä – Ott Tänak yhä kahden Hyundai-kuskin takana

Julkaistu:

MM-ralli
Kauden toiseksi viimeinen MM-ralli huipentuu iltapäivällä.
Hyundain Thierry Neuville johtaa Katalonian MM-rallia 17,5 sekunnin erolla tallikaveriinsa Dani Sordoon ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

EK 15:llä Sordo ajoi pohjat ja löi kolmantena olevan Toyotan Ott Tänakin sekunnilla. Eroa on nyt 4,5 sekuntia espanjalaiskuljettajan hyväksi.

Jos ennen viimeistä erikoiskoetta tilanne on se, että Neuville johtaa ja Tänak on yhä kolmantena, belgialaisen pitää saada vielä vähintään kaksi pistettä virolaista enemmän, jotta mestaruus ei vielä varmistuisi Tänakille.

Päätöserikoiskokeelta jaetaan vielä pisteitä viidelle nopeimmalle (5–4–3–2–1).

Pelissä ovat myös valmistajien MM-sarjan pisteet. Jos kaksi Hyundaita pysyy kahden Toyotan edellä, niin eteläkorealaismerkin ero japanilaiseen autonvalmistajaan kasvaa kahdeksasta 24 pisteeseen ennen Australiassa ajettavaa kauden päätöskilpailua. Yhdestä MM-rallista voi saada enintään 43 tallipistettä.

Kaikkien aikojen menestynein rallikuski Sebastien Loeb on Hyundailla edelleen Kataloniassa neljäntenä (+41,7) ja Jari-Matti Latvala Toyotalla viidentenä (+51,8).

Teemu Suninen on M-Sportin Fordilla yhä seitsemäntenä (+1.28,2). Tallikaveri Elfyn Evans on kiinni kuudennessa sijassa (+1.13,1).

Jäljellä on vielä kaksi erikoiskoetta. Seuraava alkaa kello 11.54.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt