Kalle Rovanperän päivä Espanjan MM-rallissa sujui lähes täydellisesti – ”Sitten munattiin”

Julkaistu:

Ralli
Rovanperän auton peräpää kopsahti betoniin.
Skodan Kalle Rovanperän ajopäivä Kataloniassa Espanjan MM-rallissa oli lähes täydellinen. Superlupaus nakutti tasaisesti R5-luokituksen autojen joukossa kärkiaikoja ja nousi luokassa vaikean perjantain jälkeen kolmanneksi, vain vajaan kymmenen sekunnin päähän Citroen-konkari Mads Östbergista.

Pitkän päivän uurastus meni kuitenkin pilalle viimeisellä Saloun yleisöerikoiskokeella. Rovanperän auto spinnasi, ja kun nuorukainen oikaisi autoaan takaisin menosuuntaan, Fabian peräpää kopsahti betoniin. Tuloksena rengas taittui alle ja ero luokan kärkeen venyi liki minuuttiin.

– Kaikki meni hienosti viimeiseen pätkään asti. Spinnasimme, ja minulla ei ollut siinä paikassa oikein tilaa kääntää autoa. Törmäsimme johonkin, ja jousitus meni rikki, 19-vuotias suomalaiskuski summasi.

– Muuten oli ihan hyvä päivä. Saatiin hyvin kärkeä kiinni, mutta sitten munattiin viimeisellä pätkällä. Ikävä kyllä kaikki pätkät lasketaan tuloksiin, Rovanperä jatkoi.

Moni kuski pitää lyhyitä kaupunkierikoiskokeita täysin turhina, mutta Rovanperä ei lauantain tapahtumista huolimatta lähtenyt syyttelemään kuin itseään.

– Tykkään yleisesti näistä pätkistä, ja monesti juuri niillä on voinut R5:lla ajaa kovia aikoja. Viime vuonna ajettiin tässä kisassa samalla pätkällä melkein pohjat. Tänä vuonna se ei onnistunut ihan yhtä hyvin, Rovanperä kuittasi.

– Yritin olla se kuski, joka ei mokaa yleisöpätkällä, mutta näköjään sielläkin on joskus tehtävä virhe.

Toinen WRC2-luokan suomalaiskuski Emil Lindholm on ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta R5-autojen joukossa seitsemäntenä. Rovanperä on neljännellä sijalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt