Tommi Mäkisen ja tallin ykköstähden välille tuli yllättäviä ongelmia – manageri ihmettelee: ”Hän on ollut vetäytyvä eikä ihan stabiili”

Julkaistu:

MM-ralli
Rallipiireissä ihmetellään, miksi Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli ei ole vieläkään saanut tehtyä jatkosopimusta MM-sarjan kuumimman kuljettajan Ott Tänakin kanssa.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ott Tänakin asioita hoitava entinen huippukuljettaja Markko Märtin on latonut sopimusneuvotteluissa pöytään sellaisia vaatimuksia, joihin Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei ole katsonut voivansa mitenkään suostua.

Erimielisyyksiä on ollut, eikä jatkosopimusta ole saatu vieläkään viimeisteltyä rallin MM-sarjaa johtavalle virolaiskuljettajalle. Tänak uskoi uuden sopimuksen syntyvän paljon helpommin ja nopeammin.

Espanjalaisen urheilulehden AS:n mukaan Tänak ja Märtin ovat sivuuttaneet sopimusneuvotteluissa Mäkisen ja alkaneet neuvotella suoraan Toyotan japanilaispomojen kanssa.
IS ei ole tavoittanut Mäkistä kommentoimaan lehden väitettä.

Tänak on vaatinut Toyotalta palkankorotuksen lisäksi mm. entistä selkeämpää ykköskuljettajan asemaa ja paljon muutakin.

– Vähän sen tyyppistä olen kuullut, että kaikenlaista vaatimusta on ollut. Ykköskuljettajan asema saattaa olla keskusteluissa mukana ja muutakin sen tyyppistä, arvostettu rallimanageri Timo Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

– Minulla on ollut 8–9 tehdaskuljettajaa, joiden sopimuksia olen tehnyt. Niihin sopimuksiin ei ole koskaan laadittu mitään selkeää ykköskuljettajan roolia, vaikka kuljettajien joukossa on ollut myös kaksi nelinkertaista maailmanmestaria (Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen), Jouhki kertoi.

Tällä hetkellä Jouhkin suojatteja ovat Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä.

Tänään tiistaina 32 vuotta täyttävä Tänak on saanut sopimustarjouksen myös Hyundailta ja entiseltä talliltaan M-Sportilta.

– Mielestäni Tänak on viime aikoina vaikuttanut hermostuneelta. Hän on ollut vetäytyvä eikä ihan stabiili. Vaikea sanoa, mistä on kysymys ja mitä hän loppujen lopuksi tekee, Jouhki sanoi.


Tallipaikat WRC-talleissa 2020

Toyota: Ei vahvistettuja sopimuksia. Tallin ensi kauden kisakuljettajat löytyvät kvartetista Ott Tänak, Kalle Rovanperä, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala. Lisäksi Takamoto Katsuta saa jonkinlaisen MM-ohjelman WRC-autolla.

Hyundai: Thierry Neuville ajaa jälleen täyden sarjan, Dani Sordo seitsemän MM-rallia ja Sebastien Loeb ainakin kuusi osakilpailua. Vapaana on vielä yksi paikka, johon ovat ehdolla mm. Andreas Mikkelsen ja Craig Breen.

Citroën: Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin sopimukset ulottuvat ensi kauden loppuun.

M-Sport Ford: Ehdolla ovat mm. Teemu Suninen, Elfyn Evans ja Gus Greensmith.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt