Jari-Matti Latvala kertoi häiden perumisesta – otti kantaa myös ralliuraansa: ”Haluan nyt keskittyä sataprosenttisesti”

Kohun keskellä ollut Jari-Matti Latvala kertoi tiedotteessaan, että haluaa nyt keskittyä työhönsä.

Jari-Matti Latvala haluaa auttaa Toyotaa voittamaan rallin MM-tittelin tällä kaudella.

11.10.2019 11:16

Jari-Matti Latvalan ralliuran jatko tämän kauden jälkeen on yhä hämärän peitossa.

Näillä näkymin Latvala, 34, joutuu väistymään MM-sarjasta, jos hän ei saa enää jatkosopimusta Toyotan tehdastallista. Suomalainen ajaa nyt kolmatta kauttaan Tommi Mäkisen johtamassa tallissa.

Latvala on ollut viime päivinä otsikoissa uransa jatkospekulaatioiden lisäksi myös yksityiselämänsä vuoksi. Perjantaina aamupäivällä Latvala julkisti tiedotteen, jossa hän kertoi, että häät kihlattu Maisa Torpan kanssa on peruttu.

Tiedotteessa Latvala otti kantaa myös uraansa rallin MM-sarjassa. Latvala ilmoitti suorasanaisesti, että haluaa yksityiselämän kohujen sijaan keskittyä nyt työhönsä.

– Haluan nyt keskittyä sataprosenttisesti rallin MM-sarjan kahteen jäljellä olevaan kilpailuun ja auttaa tiimiäni varmistamaan toisen perättäisen valmistajien MM-tittelin, Latvala totesi tiedotteessaan.

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen otti alkuviikolla Ilta-Sanomien haastattelussa kantaa siihen, että yksityiselämän kohut ovat vaikuttaneet Latvalan suorituksiin kilpailuissa.

– Jos olisin Jari-Matin housuissa tuollaisessa tilanteessa, kun ajatellaan sitä kaikkea muuta juttua mitä on ollut julkisuudessa, niin varmasti en itsekään olisi pystynyt kunnolla keskittymään ajamiseen.

– Ihan varmasti olisi johonkin kiveen kolahtanut. Se on valitettavaa, Mäkinen sanoi.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Espanjassa. Kauden päätöskisa ajetaan marraskuun puolivälissä ajettava Australiassa. Se kisa voi jäädä Latvalan kohdalla viimeiseksi MM-osakilpailuksi, jossa hän pääsee tavoittelemaan kärkisijoja tehdastallin autolla.

Latvala on MM-sarjan nykykuskeista kokenein. Latvala on startannut urallaan yli 200 MM-osakilpailuun, joista hän on voittanut 18. MM-sarjassa on yltänyt parhaimmillaan toiseksi vuosina 2010, 2014 ja 2015.

Latvala on kuljettajien MM-sarjassa nyt seitsemännellä sijalla. MM-titteliä hamuava Toyota on 332 pisteellään valmistajien sarjassa toisena. Hyundai on kärjessä 340 pisteellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?