Miltä Jari-Matti Latvalan tulevaisuus Toyotalla näyttää? Näin tallipomo Tommi Mäkinen vastaa

Julkaistu:

Ralli
Tommi Mäkisen mukaan Jari-Matti Latvalan kohtalo ei ratkea, ennen kuin Toyota saa neuvoteltua ykköstähtensä kanssa.
Kova spekulaatio Toyotan kuljettajaruletin ympärillä otti keskiviikkona uusia kierroksia.

Brittiläisen urheilusivuston Autosportin mukaan tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi ymmärtää Toyotan palkkaavan ensi kauden kuljettajakseen todennäköisemmin Kris Meeken kuin Jari-Matti Latvalan.

Onko tilanne tämä Tommi Mäkinen?

– Noo, en tiedä, puhuimmeko Autosportin haastattelussa suoraan kuljettajavalinnoista. Lähinnä keskustelimme ylipäänsä poikien edesottamuksista ja kuinka he ovat ajaneet. Totesin siihen vain, että Krisin ajaminen on petraantunut selvästi, Mäkinen pyöritteli.
Mäkisen mukaan Meeke ei ole enää toistanut alkuvuodesta nähtyjä virheitä. Tallipomo arveli kunnianhimoisen brittikuskin oppineen rentoutumaan kauden loppua kohti.

– Kris on varmaan ymmärtänyt asemansa. Alkuvuodesta hän haaveili ajavansa voitoista ja jopa mestaruudesta. Sitten hän huomasi, ettei se olekaan aina mahdollista ja otti erilaisen lähestymistavan. Hän lähti ajamaan tallille hyviä kisatuloksia ja pisteitä.

Meeke on kerännyt toistaiseksi ajetussa 12 osakilpailussa 98 pistettä ja on MM-sarjassa viidentenä.

MM-sarjan kautta aikain kokeneimman kuljettajan Latvalan, 34, kausi on pitänyt sisällään suuria vastoinkäymisiä. Viimeisin MM-osakilpailu päättyi ajovirheeseen ja vaaralliseen ulosajoon.

Latvala on ennen kahta viimeistä osakilpailua 84 pisteellä MM-sarjan seitsemäs.

Miltä Latvalan tulevaisuus tallissa tällä hetkellä näyttää?

– En osaa ottaa siihen sen enempää kantaa. Jos poikia vertailee, Kris ja Jari-Matti ovat kumpikin hyvin samoilla viivoilla. Markkinoilla on tietysti paljon muitakin kuljettajia kuin vain nämä kaksi herraa. Käymme vielä aika huolella läpi, mitä haluamme tehdä, Mäkinen sanoi.

Mäkinen toivoo, että tallin ensi kauden kuljettajakolmikko olisi tiedossa lokakuun aikana. Hänen mukaansa tärkeintä on kuitenkin saada Toyotan ykköstähti, MM-sarjaa johtava Ott Tänak pysymään tallin riveissä.

– Se on tietenkin ensisijainen juttu, kun katsotaan kokonaisuutta. Toivomme kaikki, että Ott haluaisi jatkaa tiimissämme. Toivomme saavamme sen asian kuntoon. Sen jälkeen menemme eteenpäin muiden osa-alueiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt