Tommi Mäkinen kommentoi Jari-Matti Latvalan tilannetta Autosportille: ”Toivottavasti löydämme hänelle jotain muuta”

Tallipomo väläytti, että Jari-Matti Latvalalle voisi olla luvassa testikuljettajan hommia.

Jari-Matti Latvalan tilanne Toyotalla ei näytä valoisalta.

9.10.2019 18:03

Rallin MM-sarjassa kisaava Toyota-talli on kallistumassa Kris Meeken puolelle valitessaan kolmannen kuljettajansa ensi kauden MM-sarjaan.

Näin ollen Jari-Matti Latvala jäisi syrjään.

Toyotan kuvioista kertoi Autosport keskiviikkona.

Toyota pitänee MM-titteliin tarrautuneen Ott Tänakin riveissään, ja WRC2-luokan 19-vuotias mestarilla Kalle Rovanperällä on jo sopimus ensi kaudeksi.

Meeke ja Latvala kilpailevat kolmannesta paikasta, ja tallipomo Tommi Mäkisen mukaan Meeken viimeaikaiset tulokset ovat vahvistaneet hänen osakkeitaan.

– Kris on esiintynyt hyvin ja tuonut pisteitä, paitsi Suomen rallissa. Hän oli paineiden alla, mutta nyt hän on rentoutunut eikä (viime viikon) Walesin rallissa tullut virheitä. Eikä (edeltävissä ralleissa) Saksassa ja Turkissakaan tullut virheitä. Hän pääsee hyvään vauhtiin silloin kun hän ajaa rentoutuneesti, Mäkinen kuvaili Autosportille.

Mäkinen muistuttaa, että talli ei ole tehnyt päätöstä kuljettajavalinnasta. Meekellä on kuitenkin etulyöntiasema.

– Sitten Saksan rallin Kris on ollut vahvempi (kuin Latvala).

Kuljettajahuhut MM-rallissa pyörivät yhtä tiuhaan kuin formula ykkösissäkin. Ennen Walesin rallia Latvalan huhuttiin tehneen jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Mäkinen kiisti moisen ja hänen puheissaan Meekellä näyttää olevan yhä tiukempi ote paikasta.

Mäkinen toki myöntää, että Latvalakin olisi kiva pitää tallissa.

– Toivottavasti löydämme jotain muuta Jari-Matille. Ehkä, ehkä jotain voisi olla. Ehkä testausta, mutta meillä on jo Juho (Hänninen) testaamassa ja hän on siinä hyvä.

– Meidän pitää katsoa isoa kuvaa. Sen tiedän, että tämä on hyvin vaikeaa.

Selvyyttä Toyotan kokoonpanoon on kuitenkin pian luvassa. Mäkinen ainakin tähyää siihen, että ratkaisut olisi saatu viimeistään MM-sarjan jatkuessa Espanjassa kuun lopulla.

– Haluamme saada valmista. Ehkä ensi viikolla tai ennen Espanjaa. Se olisi hyvä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?