Rallitähdeltä kova arvio Tommi Mäkisen tallin autoista – uskoo vauhdin heikentyneen sääntötarkennusten jälkeen

Julkaistu:

MM-ralli
Thierry Neuvillen mielestä Toyotan WRC-autot eivät ole enää niin nopeita kuin alkukaudella, ja siihen löytyy syy.
Hyundain Thierry Neuville taisteli viime viikonloppuna Toyotan ykköstähteä Ott Tänakia vastaan Walesin MM-rallin voitosta, mutta jäi toiseksi lopulta 10,9 sekunnin erolla.

Belgialaiskuljettajan mielestä uudenlainen lyhyempi takasiipi, johon Toyota-tallin oli syyskuussa ennen Turkin MM-rallia pakko siirtyä sääntötarkennusten jälkeen, on tehnyt Tänakin, Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken ajamista autoista aiempaa hitaampia.

Neuville on sitä mieltä, että Toyotan WRC-autoissa ei ole enää downforcea eli ajokkia maahan painavaa voimaa ihan niin paljon kuin aiemmin, ja sen huomasi Walesin MM-rallin nopeilla osuuksilla.

– He eivät enää aja meiltä karkuun. Olemme paljon lähempänä, Neuville arvioi saksalaislehti Rallye-Magazinin verkkosivuilla.

Neuville uskoo, että hän olisi ollut Walesin MM-rallissa vielä lähempänä Tänakia ilman rengasvalinnoissa tapahtunutta virhettä.

– Se oli sisäinen virhe, joka voi, mutta ei pitäisi tapahtua. Halusimme neljä pehmeää ja yhden keskikovan renkaan, mutta saimme kolme pehmeää ja kaksi keskikovaa.
Toyota Yaris WRC:n takasiipi nousi puheenaiheeksi viime kesänä ennen Suomen MM-rallia.

Rallye-Magazin väittää, että Kansainvälinen autoliitto FIA vaati Suomen osakilpailun aikoihin Toyotaa asentamaan 15 kiloa lisää painoa autoihinsa muiden tallien rauhoittamiseksi takasiipiasiassa. Tänak kuitenkin voitti Tommi Mäkisen johtaman tallin autolla Suomessa ja myös seuraavan osakilpailun Saksassa.


Neuvillen mahdollisuudet mestaruuteen ovat jo melko vähäiset. Kahdesta jäljellä olevasta MM-rallista on saatavilla vielä yhteensä 60 pistettä, mutta Neuville on jo 41 pisteen päässä kärjestä olevasta Tänakista ja 13 pistettä perässä toisena olevaa Sebastien Ogieria.

– Meidän olisi ehdottomasti pitänyt päästä (Walesissa) maaliin Tänakin edellä, mutta valitettavasti emme onnistuneet siinä, vaikka annoimme kaikkemme.

– Seuraavassa rallissa Espanjassa meidän on onnistuttava jättämään hänet taakse, jotta mestaruustoiveet säilyvät. Taistelemme joka tapauksessa loppuun asti, koska me kaikki tiedämme, että rallissa kaikki on mahdollista, Neuville tuumi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt