Tommi Mäkinen huolestui: Yksityiselämän kohut haittaavat Jari-Matti Latvalan ajoa – ”En itsekään olisi pystynyt keskittymään”

Tommi Mäkisen mielestä Jari-Matti Latvalan yksityiselämään liittyvät tapahtumat ovat vaikuttaneet ajamiseen.

Jari-Matti Latvala (vas.) ajoi viime perjantaina ulos Walesin MM-rallissa ja joutui keskeyttämään. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen huolestui suomalaiskuskin otteista.

8.10.2019 6:45

Jari-Matti Latvalan ajopaikka Toyotalla on vaarassa. Viime perjantaina hän ajoi ulos Walesin MM-rallissa ja joutui keskeyttämään.

Latvalan kausi on ollut kehno. Tunnetusti nopea ralliässä on ennen kahta viimeistä osakilpailua MM-sarjassa vasta seitsemäntenä.

Viime viikkoina 34-vuotiaan Latvalan kihlattu Maisa Torppa on ollut jälleen kohuotsikoissa.

Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen mielestä on täysin ymmärrettävää, että yksityiselämään liittyvä uutisointi on vaikuttanut Latvalan ajosuorituksiin.

– Jos olisin Jari-Matin housuissa tuollaisessa tilanteessa, kun ajatellaan sitä kaikkea muuta juttua mitä on ollut julkisuudessa, niin varmasti en itsekään olisi pystynyt kunnolla keskittymään ajamiseen. Ihan varmasti olisi kiveen kolahtanut. Se on valitettavaa, Mäkinen sanoi Ilta-Sanomille.

Torppa sanoi aiemmin Instagram-päivityksissään kokevansa, että häntä ja hänen miespuolista ystäväänsä on seurattu erään viikkolehden toimesta viikkojen ajan.

– Asianajajaan on oltu yhteydessä, Torppa kirjoitti Instagramissa.

Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa ovat kihloissa. Kuva on vuodelta 2017.

Latvala ei halunnut kommentoida Mäkisen arviota, joka liittyi hänen ja Torpan parisuhteeseen. IS ei tavoittanut Torppaa kommentoimaan asiaa.

Meeke vai Latvala?

Toyotan WRC-talli ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuljettajiaan. Rallifaneja kiinnostaa, haluaako Mäkinen tehdä jatkosopimuksen mieluummin Kris Meeken kuin Latvalan kanssa. Toinen heistä menettää näillä näkymin paikkansa Toyota-tallin kisakuljettajana.

Mäkinen myöntää, että hänen mielipiteensä Meekestä on viime aikoina muuttunut – ja nimenomaan positiiviseen suuntaan.

Toyotan tallipäällikkö kommentoi Jari-Matti Latvalan yksityiselämää.

– Onhan se ihan totta, kun katsotaan, miten Kris on loppuvuonna ajanut. Suomen rallin jälkeen hän on vähän niin kuin rentoutunut ja ajanut ihan hyvin joka paikassa. Hän on nopea kuljettaja ja tehnyt viime aikoina hyvää työtä. Ei ole tullut enää virheitä.

Haluatko siis tehdä jatkosopimuksen mieluummin Meeken kuin Latvalan kanssa?

– En pysty vielä sanomaan. Sitä asiaa käydään läpi vähän isommalla porukalla, Japanin pään kanssa. Varmaan jo tällä viikolla suunnitellaan tulevaisuutta.

Virolaisen verkkosivuston Delfin mukaan Mäkinen myönsi Walesissa, että hänen unelmakokoonpanonsa seuraavalle kaudelle on Ott Tänak, Kris Meeke ja Kalle Rovanperä.

– Se varmaan oli semmoinen kirjoitus, jonka halusivat kirjoittaa. Ehkä ihan unelmakokoonpano, jos haluaa nuijia kaikki kumoon heti alusta, on varmaankin Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville.

– Sellainen kokoonpano ei kuitenkaan ole hyvä, kun ajatellaan koko MM-sarjaa. Mielestäni on oikein hyvä, että huippukuljettajat ovat jakaantuneet eri tiimeihin. Nytkin Walesissa oli aika hyvä, että kolmen eri merkin kuljettajia oli palkintopallilla, Mäkinen sanoi IS:lle.

Jari-Matti Latvalalla on menossa kuljettajana huonompi jakso.

Toyotan ykköstähti Tänak voitti Walesissa ja vahvisti MM-johtoaan. Hänellä on hyvät mahdollisuudet maailmanmestaruuden varmistamiseen kauden toiseksi viimeisessä MM-rallissa, joka ajetaan lokakuun lopussa Kataloniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?