Kommentti: Kalle Rovanperä voitti surkuhupaisan sarjan mestaruuden – sitä ei olisi koskaan pitänyt edes perustaa

Julkaistu:

MM-ralli
Kalle Rovanperä voitti mestaruuden sarjassa, joka oli aivan typerä keksintö, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.
Kalle Rovanperän sunnuntaina saavuttamaa ”maailmanmestaruutta” on hehkutettu Suomen mediassa.

”Kalle Rovanperä on maailmanmestari! 19-vuotias teki rallihistoriaa upealla tavalla”

”Kalle Rovanperä ajoi itsensä mestariksi – varmisti WRC2 Pron voiton, vaikka kausi on vielä kesken”

”Kalle Rovanperä sai hienon kunnian: Sauli Niinistö lähetti onnittelut tuoreelle maailmanmestarille”

Siinä on otsikoita suomalaislehtien verkkosivuilta.
Jopa presidentti Niinistö innostui nuoren ajajalahjakkuuden mestaruudesta niin, että lähetti Rovanperälle onnittelukirjeen.

– Parhaat onnittelut WRC 2 Pro -luokan mestaruuden varmistamisesta Walesin MM-rallissa! luki presidentti Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion allekirjoittamassa onnittelusähkeessä.

On hienoa, että tasavallan presidentti arvostaa suomalaista autourheilua.

Samalla on hyvä muistuttaa, mitä Rovanperä oikeasti saavutti ja millaisessa sarjassa.

R5-autoilla kilpaileville tehdastalleille suunnattu WRC2 Pro on ollut surkuhupaisa sarja, jota ei olisi koskaan pitänyt perustaa. Sillä nakerrettiin suuresti aiemmin vielä varsin hyvissä voimissa olleen WRC2-sarjan arvostusta ja merkitystä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomotkin ehkä huomasivat jo alkukaudella, miten järjettömän sarjan he perustivat WRC- ja WRC2-luokkien väliin. Ensi kaudella WRC2 Pro -sarjaa ei enää ajeta.

Maaliskuussa Meksikon rallissa WRC2 Pro -luokan ainoa osallistuja oli puolalainen Lukasz Pieniazek. Sarjan muissa kilpailuissa on ollut 2–5 kuljettajaa. Ulosajojen ja keskeytysten jälkeenkin hyviä pistepotteja on ollut helppo saada, koska osallistujamäärät ovat olleet surkeita.

Ei ollut todellakaan ensimmäinen kerta, kun FIA loi rallisarjan, jonka voi voittaa ajamalla enemmän kilpailuja kuin muut.

Rovanperä on nyt osallistunut kymmeneen WRC2 Pro -luokan kilpailuun ja voittanut niistä viisi. Sarjassa seuraavilla sijoilla olevilla Gus Greensmithillä ja Mads Östbergillä on seitsemän starttia. Kukaan muu ei ole lähtenyt yli viiteen WRC2 Pro -luokan kisaan.

Ensi kaudella WRC-autolla ajavan Rovanperän lahjakkuus on kaikkien tiedossa. Hän olisi varmasti pystynyt voittamaan Skodan R5-autolla paljon kovatasoisemmankin sarjan.

Osallistuminen WRC2 Pro -sarjaan oli Rovanperän työnantajan päätös.
Skoda halusi hänet sinne, koska se oli MM-tasolla ainoa sarja, jossa tshekkitalli pystyy saavuttamaan myös autonvalmistajien mestaruuden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt