Tallipäällikkö Tommi Mäkinen paljasti kuskisuunnitelmansa – Jari-Matti Latvala ulos Toyotalta, Kalle Rovanperä sisään? - Ralli - Ilta-Sanomat

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen paljasti kuskisuunnitelmansa – Jari-Matti Latvala ulos Toyotalta, Kalle Rovanperä sisään?

Tommi Mäkinen kertoi virolaissivuston mukaan, kenet hän haluaisi Toyotan WRC-tallin kuljettajiksi seuraavalle kaudelle.

Tommi Mäkinen pääsi sunnuntaina juhlimaan tallipäällikkönä Britannian osakilpailun voittoa, kun Ott Tänak toi Toyotalle jo kauden kuudennen täysosuman MM-sarjassa.

7.10.2019 10:55

Jari-Matti Latvala ei ehkä enää saa uutta sopimusta Toyotan rallitallilta. Latvala keskeytti viime viikonloppuna ajetussa Walesin MM-rallissa kaadettuaan autonsa perjantaina.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi ymmärtää virolaisen verkkosivuston Delfin haastattelussa, että hän haluaa tehdä jatkosopimuksen Kris Meeken kanssa.

Mäkisen mielipide tallin brittikuljettajasta on muuttunut Suomen MM-rallin jälkeen.

– Mielipiteeni Meekestä on muuttunut viime aikoina täysin. Hän ei enää jännitä eikä niinkään ajattele kilpailujen ja mestaruuden voittamista, vaan ymmärtää arvonsa tallin toisena kuljettajana. Vertaisin häntä Dani Sordoon, joka on hyvin nopea ja luotettava ja tuo kotiin arvokkaita pisteitä, Mäkinen sanoi.

Alkaa vaikuttaa siltä, että Toyotan ensi kauden kuljettajakolmikko on Ott Tänak, Kris Meeke ja Kalle Rovanperä, joka varmisti sunnuntaina WRC2 Pro -luokan mestaruuden.

– Se olisi unelmakokoonpano, Mäkinen sanoi virolaissivuston mukaan.

Walesin MM-rallin viime viikonloppuna voittanut Ott Tänak (oik.) on lähellä maailmanmestaruutta ja jatkosopimusta Toyotan kanssa. Vierellä kartanlukija Martin Järveoja.

Mäkinen uskoo, että jatkosopimus lähellä maailmanmestaruutta olevan Tänakin kanssa allekirjoitetaan hyvin pian.

– Allekirjoituksia paperissa ei vielä ole, mutta ehkä jo pian tämän rallin jälkeen. Toivottavasti.

– Hänen täytyy vain vakuuttua siitä, että Toyota on nopea ja kestävä, ja sillä pystyy voittamaan mestaruuksia. Kaikki oli jo kunnossa Suomen MM-rallin jälkeen, mutta ongelmat Turkissa aiheuttivat vähän erimielisyyttä. Teemme valtavasti töitä korjataksemme kaikki pienet viat, jotka ovat iskeneet Toyotaan, ja hän tietää sen.

Mäkisen mukaan rallin MM-sarjalle on vain hyvä, jos Toyotan WRC-autoihin tulee joskus teknisiä vikoja.

– Muuten Tänak voittaisi kaikki kisat niin suurella erolla, etteivät katsojat viitsisi enää seurata ralleja, Mäkinen naurahti.

Tänak voitti sunnuntaina päättyneen Walesin MM-rallin 10,9 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Virolaiskuljettaja johtaa MM-sarjaa jo 28 pisteen erolla Citroënin Sebastien Ogieriin, kun jäljellä ovat enää Espanjan ja Australian osakilpailut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?