F1-pomolta kysyttiin hulluimmasta jutusta, joka on kuskin suusta tullut – esiin nousivat rallilegendan reteät puheet

Julkaistu:

Moottoriurheilu
Haas-tallin pomo Günther Steiner on mittavalla moottoriurheilu-urallaan kuullut ja nähnyt kaikenlaista.
F1-sarjassa kilpailevan Haas-tallin päällikkönä työskentelevä italialainen Günther Steiner, 54, on pitkän linjan moottoriurheilumies. Autosport-lehden julkaisemassa jutussa Steiner kertoi muun muassa värikkäimmistä kuskeista, kenen kanssa hän on saanut tehdä töitä.

Ennen Haasia Steiner työskenteli F1-sarjassa Jaguarilla ja Red Bullilla. Ennen F1-uraansa hän kuitenkin toimi eri tehtävissä rallissa, muun muassa MM-sarjassa Mazdan ja Fordin talleissa.

Jutussa Steinerilta kysyttiin, kuka kuljettaja on saanut hänet suuttumaan eniten?

– Tähän minun ei kannata vastata. Tiedän tasan tarkkaan, kuka tämä on, mutta jos vastaan, saan puhelun lakimieheltä, Steiner sanoi.

Steinerilta udeltiin, mikä on hulluin juttu, minkä hän on kuullut kuljettajalta? Tässä yhteydessä Steiner nosti esiin kaksi nimeä, irlantilaisen ”F1-raikulipojan” Eddie Irvinen sekä poikkeuksellisen räväkästä ajotyylistään tunnetun skotlantilaisen rallitähden Colin McRaen.

– Tein töitä McRaen kanssa, joten minulle sanottiin kaikenlaista...ja sitten oli Eddie Irvine. He puhuivat hulluja, Steiner kertoo.

– Jotkut jutuista ovat myös painokelpoisia. Muistan, kun Colin sanoi minulle: ”En tarvitse onnea, minulla on lahjakkuutta...”


Vuoden 1995 maailmanmestari McRae oli tunnettu nopeudestaan, mutta myös toistuvista ulosajoistaan. McRae jätti taakseen uskomattoman määrän romua. Suomessa hänet tunnettiin myös Kilin-Kolin-liikanimellä.

McRae kuoli helikopteriturmassa vuonna 2007.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt