Tommi Mäkisen tiimille jäi luu käteen Turkissa – Jari-Matti Latvala tunnusti: ”Teimme vääriä valintoja”

Julkaistu:

Ralli
Latvala uskoo, seuraavat rallit sopivat Toyotalle paremmin kuin Turkin kisa.
Sunnuntaina päättynyt Turkin MM-ralli oli Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan tiimille tuskainen. Jari-Matti Latvala oli parhaana Puuppolan tiimin kuskina kuudes.

– Ei ollut ihan sellainen viikonloppu, mitä lähdimme hakemaan. Viime vuonna saimme kaksoisvoiton, mutta se tuli enemmän luotettavuuden kuin vauhdin vuoksi. Ajattelimme, että olisimme tällä kertaa kilpailukykyisempiä, Latvala sanoi.

Latvalan mukaan virheet tehtiin jo ennen kisaa Kreikassa ajetuissa testeissä, jossa tiestö ei ollut tarpeeksi rajua verrattuna Turkin röykytykseen.

– Auton suorituskyky ei riittänyt. Olimme heti vaikeuksissa, kun oli kivikkoisempaa ja rankempaa osuutta. Me teimme vääriä valintoja testeissä, mitkä sitten näkyivät tässä kisassa, Latvala tunnusti.

– Kovilla osuuksilla jäimme vauhdissa ja renkaat kuluivat liikaa.

Latvalan jälkeen Kris Meeke oli seitsemäs. Hyundai karkasi Toyotan vaisun kisan myötä 19 pisteen päähän valmistajien MM-sarjassa. Latvala kuitenkin luottaa, että kauden viimeiset kolme rallia sopivat paremmin Toyotalle. MM-karkelot jatkuvat Walesissa lokakuun alussa.

– Walesin kisa sopii meille paremmin. Siitä kisasta en ole huolissani. Olimme jo viime vuonna siellä hyvässä vauhdissa. Uskon, että hyvä tästä vielä tulee, Latvala valoi uskoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt