EK12: Esapekka Lapin lipsahdus nosti Sebastien Ogierin Turkin MM-rallin kärkeen

Julkaistu:

ralli
Sebastien Ogier nousi lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Turkin MM-rallin kärkeen.
Citroenin Sebastian Ogier nousi 8,7 kilometrin pituisen 12:nnen erikoiskokeen päätteeksi Turkin MM-rallin kärkeen. Ogier ohitti rallia pitkään johtaneen tallikaverinsa Esapekka Lapin 4,7 sekunnin erolla.

Ogierin nousua kärkeen avitti Lapin tekemä pieni ajovirhe. Lappi ajoi jyrkän neulansilmän pitkäksi, ja joutui pakittamaan päästäkseen jatkamaan erikoiskoetta.

– Kaikki on yhä hyvin. Alamäki oli jyrkkä, ja lukitsin renkaat jarruttaessani, eikä mitään ollut tehtävissä. Yritin palata radalla mahdollisimman nopeasti, mutta siinä meni muutama sekunti. Mutta ei se mitään, tilanne on hyvä, Lappi analysoi ajoaan WRC:n haastattelussa erikoiskokeen jälkeen.

Erikoiskokeen nopein oli Ogierin ja Ott Tänakin kanssa MM-tittelistä taisteleva Huyndain Thierry Neuville, joka on kokonaiskilpailussa kahdeksas. Suomalaisista nopein oli kokonaiskilpailussa neljäntenä oleva Teemu Suninen. Hän on 12,3 sekuntia kolmantena olevaa Andreas Mikkelseniä perässä.

Jari-Matti Latvala putosi kokonaiskilpailussa seitsemänneksi, kun Ison-Britannian Kris Meeke paahtoi ohi 5,4 sekunnin päähän suomalaisesta.

Lauantaina Turkin MM-rallissa ajetaan vielä yksi erikoiskoe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt