Jari-Matti Latvala kävi läpi ensi kauden sopimuskuvioita: ”Mitään ei ole kuitenkaan kiveen kirjoitettu”

Julkaistu:

Ralli
Latvala kiihdyttää Turkin MM-ralliin kahden palkintosijoituksen pönkittämällä itseluottamuksella.
Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala lähtee luottavaisena torstai-iltana alkavaan Turkin MM-ralliin. Tuurilaisella on allaan kaksi palkintosijoitusta, jotka ovat nostaneet itseluottamusta.

– Yritetään tietenkin jatkaa samaa työtä. Maltti on tässä rallissa valttia. Tietyllä tapaa kyse on selviytymisestä. Vaikka kuinka valmistautuisi hyvin kisaan, aina voi tulla yllätyksiä, Latvala sanoo.

Mollivoittoisen alkukauden jälkeen kesän onnistumiset ovat nostaneet Latvalan osakkeita myös sopimusneuvotteluissa. MM-sarjan kokenein kuski haluaisi vielä jatkaa uraansa, mutta kenties tallipomo Tommi Mäkinen vaatii vielä muutaman hyvän näytön.

– Kaikki nämä loppukauden kisat ovat sopimusta ajatellen tärkeitä. Siitä nyt neuvotellaan, ja tietenkin Timo (manageri Timo Jouhki) tekee sitä työtä taustalla. Kaikki hyvät tulokset auttavat, Latvala korostaa.

– Edellisien kisojen kaksi onnistumista ovat olleet tärkeitä. Mitään ei ole kuitenkaan kiveen kirjoitettu. Toivon, että voin jatkaa, mutta se ei ole minusta itsestäni kiinni. Minä annan sen, mitä annettavissa on, mutta muut tekevät päätökset.

Perjantaina rengasrikon vaara

Latvala oli viime kaudella Turkin rajussa kilpailussa toinen tallikaverinsa Ott Tänakin jälkeen. Tänak on jälleen ennakkosuosikki numero yksi. Turkin kisa on kuitenkin arvaamaton, sillä erikoiskokeet ovat erittäin rajussa kunnossa.

– Reitti on vähän parempi kuin viime vuonna. Varsinkin lauantain pätkät ovat selkeästi paremmassa kunnossa. Perjantaista tulee kuitenkin erittäin raju päivä. Sen jos selviää ilman rengasrikkoja, niin on varmasti vahvoilla, Latvala analysoi.

– Osittain tämä on taas pientä lottoa. Helposti voi tulla houkutus ajaa liian kovaa, kun näkee muiden aikoja. Sitten on auto liian kovilla. Pitää vaan osata hallita omaa vauhtia, Latvala jatkaa.

Suomalaista Turkin osakilpailuun osallistuvat myös WRC-autoilla ajavat Citroenin Esapekka Lappi, Fordin Teemu Suninen ja Skodaa ohjastava teinitähti Kalle Rovanperä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt