Kolmoisvoitto MM-rallissa! Tommi Mäkisen tallille loistava saavutus

Julkaistu:

MM-ralli
Toyotan WRC-talli saavutti peräti kolmoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa.
Kolmoisvoitto on ensimmäinen Toyotan WRC-tallille. Viime vuoden syyskuussa Tommi Mäkisen johtama talli ylsi kaksoisvoittoon Turkin MM-rallissa.

Loistavassa vireessä oleva Ott Tänak vahvisti MM-johtoaan ja pääsi juhlimaan jo kolmantena peräkkäisenä vuonna Saksan vaikean asvalttirallin voittoa.

Toyotan 31-vuotias virolaistähti on voittanut tällä kaudella viisi MM-rallia. Täysosumia olisi jo peräti kuusi, jos Tänakin auton ohjaus ei olisi hajonnut kesäkuussa Sardinian MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Kris Meeke saavutti vasta kauden ensimmäisen palkintosijansa. Toiseksi sijoittunut pohjoisirlantilainen hävisi Tänakille 20,8 sekuntia.

Jari-Matti Latvala sijoittui kolmanneksi 36 sekuntia Tänakille hävinneenä. Palkintopallisija on Latvalalle toinen tällä kaudella. Hän oli kolmas myös Suomen MM-rallissa kolme viikkoa sitten.

– Voin kertoa teille, että paineet ovat olleet suuret. Paljon on ollut ajatuksia mielessä koko viikonlopun. Tämä oli ehjä viikonloppu ilman suuria virheitä, Latvala iloitsi MM-sarjan livelähetyksessä.


Hyundain Dani Sordo tuli päätöserikoiskokeen maaliin neljännellä sijalla, mutta hän ottaa aikasakkoa, jotta mestaruudesta taisteleva tallikaveri Thierry Neuville nousee viitossijalta neljänneksi ja saa kaksi lisäpistettä.

Neuville otti täydet viisi bonuspistettä oltuaan nopein päätöserikoiskokeella ennen Teemu Sunista ja Latvalaa.

Esapekka Lappi ajoi Citroënilla viimeisen erikoiskokeen maaliin kuudennella sijalla. Todennäköisesti Lappi ottaa tahallaan aikasakkoa, jotta kahdeksanneksi sijoittunut tallikaveri Sebastien Ogier nousee yhden sijan ylöspäin.

– Oli hyvin vaikea viikonloppu. Aika haastavaa on ollut löytää vauhtia ja itseluottamusta. Tämä ei riitä tällä hetkellä, Lappi sanoi.

Kalle Rovanperä oli Skodalla kolmas WRC2 Pro -luokassa. Luokkavoiton vei hänen tallikaverinsa, kokenut tshekkikuski Jan Kopecky.

Seuraava MM-ralli järjestetään Turkissa syyskuun puolivälissä. Sen jälkeen ajetaan vielä Britannian, Espanjan ja Australian osakilpailut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt