EK16–17: Jari-Matti Latvala vastasi Dani Sordon hyökkäykseen – tallimääräyksiä tulossa Saksan MM-rallissa?

Julkaistu:

MM-ralli
Toyota-talli on hyvin lähellä kolmoisvoittoa Saksan MM-rallissa.
Tommi Mäkisen johtamalla Toyotan WRC-tallilla on yhä kolmoisjohto, kun enää kaksi erikoiskoetta on ajamatta Saksan MM-rallissa.

MM-johdossa oleva Ott Tänak sekä hänen tallikaverinsa Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala ajoivat hyvin riskittömästi sunnuntain ensimmäisen erikoiskokeen.

Hyundain Dani Sordo otti Latvalaa selvästi kiinni 16. erikoiskokeella. Espanjalainen kavensi eron 29:stä 16,1 sekuntiin.

– Dani hyökkäsi, ja minä vain ajoin tasaisesti. Ei paniikkia, Latvala vakuutti MM-sarjan livelähetyksessä.

Seuraavalla erikoiskokeella Latvala vastasi onnistuneesti Sordon hyökkäykseen. Latvala ajoi pohja-ajan 0,4 sekunnin erolla Sordoon, joten eroa on nyt 16,5 sekuntia suomalaiskuljettajan hyväksi.

Tänakin etumatka toisena olevaan Meekeen on nyt 26,9 sekuntia. Latvala on 15,1 sekunnin päässä pohjoisirlantilaisesta.

Tallimääräyksiä saattaa tulla. Jos Sordo pysyy neljäntenä, hän ottaa erittäin todennäköisesti aikasakkoa, jotta nyt viidentenä oleva ja mestaruudesta taisteleva tallikaveri Thierry Neuville saa hieman enemmän pisteitä.

Esapekka Lappi nousi sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Hyundain Andreas Mikkelsenin ohi kuudenneksi, mutta putosi seuraavalla uudelleen norjalaisen taakse. Eroa heidän välillään on vain sekunti.

Citroënin ykköskuski, MM-sarjassa toisena oleva Sebastien Ogier on kahdeksantena. Saattaa käydä niin, että Lapin on otettava aikasakkoa lauantai-iltana rengasrikon kärsineen Ogierin auttamiseksi, vaikka välissä olisi Mikkelsen.

Toiseksi viimeinen erikoiskoe käynnistyi kello 11.10.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt