Saksan MM-rallin voitto näyttäisi olevan kahden kauppa – suomalaiskuski apeana: ”Olemme liian kaukana”

Julkaistu:

MM-ralli
Kalle Rovanperä hallitsee WRC 2 Pro -luokkaa.
Saksan MM-rallista näyttäisi tulevan Toyotan Ott Tänakin ja Hyundain Thierry Neuvillen välinen kaksintaisto.

Kun seitsemän erikoiskoetta rallia on takana, johtaa Tänak Neuvillea 2,8 sekunnilla. Tämän päivän viimeisellä, 9,27 kilometrin mittaisella pätkällä Tänak päihitti Neuvillen 0,2 sekunnilla.

– Siinä ei ole mitään mukavaa, kun taistelu on tällaista kuin se on. Tätä me myös odotimme – nopeita erikoiskokeita ja pieniä eroja, Tänak kertoi WRC:n pikahaastattelussa.

Muut ovat kärkikaksikosta jo kaukana. Kolmantena kaasupoljinta lattiaan lyövä Citroenin Sebastien Ogier on jäänyt Tänakista 22,1 sekuntia. Suomalaisista Toyotan Jari-Matti Latvala on viidentenä ja Citroenin Esapekka Lappi seitsemäntenä. Molemmat nousivat sijan ylöspäin, kun Hyundai-kuljettaja Daniel Sordo kärsi autonsa vaihdelaatikko-ongelmista. Latvala on jäänyt kärjestä 27,8 ja Lappi jo 52,9 sekuntia.

– Olemme liian kaukana, mutta lauantaina on uusi päivä, Lappi sanoi.

WRC 2 Pro -luokkaa hallitseva Skoda-kuljettaja Kalle Rovanperä on yleiskilpailussa kymmenentenä. Ford-pilotti Teemu Sunisen matka katkesi tekniseen vikaan jo perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Suninen kuitenkin pystyy jatkamaan rallia lauantaina.

– Haastava päivä tulee olemaan sikäli että pisteiden puolesta ei ole mitään saavutettavaa. Panzerplatte (erikoiskoe 13 ja 15 ) ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten sieltä kokemuksen saaminen mahdollisia tulevia vuosia varten on tärkeää, Suninen kertoi tiedotteessa.

Saksan MM-ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella.

MM-sarjan kauden 10/14 kilpailu, Saksan ralli:

Tilanne 7/19 erikoiskokeen jälkeen: 1) Ott Tänak Viro, Toyota 59.12,4, 2) Thierry Neuville Belgia, Hyundai jäljessä 2,8 sekuntia, 3) Sebastien Ogier Ranska, Citroen –22,1, 4) Kris Meeke Britannia, Toyota –25,6, 5) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Suomi, Toyota –27,8, 6) Andreas Mikkelsen Norja, Hyundai –40,0, 7) Esapekka Lappi/Janne Ferm Suomi, Citroen –52,9, 8) Gus Greensmith Britannia, Ford –1.05,5, 9) Dani Sordo Espanja, Hyundai –1.15,1, 10) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Skoda (WRC2) –2.58,5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt