EK4: Ott Tänäk lisäsi etumatkaansa – Latvala ja Lappi ihmeissään

Julkaistu:

MM-ralli
Ott Tänak ja Thierry Neuville taistelevat kärkipaikasta Saksan MM-rallissa.
Toyota-tallin virolaisässä Ott Tänak johtaa Saksan MM-rallia nyt 3,2 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Neljännellä erikoiskokeella Tänak oli jälleen nopein. Neuville hävisi 1,5 sekuntia.

Kolmantena on Citroënin ranskalaistähti Sebastien Ogier (+13,7) ennen Toyotan Kris Meekeä (+17,0) ja Hyundain Dani Sordoa (+17,1).

Jari-Matti Latvala joutuu tällä hetkellä tyytymään kuudenteen sijaan. EK 4:llä Latvala oli vasta kahdeksas ja jäi MM-johdossa olevan Tänakin pohja-ajasta 5,6 sekuntia. Tallipaikastaan taisteleva suomalaiskuljettaja on jo 19 sekunnin päässä tallikaveristaan Tänakista.

– Aika on pettymys. Luulin, että oli hyvä veto, mutta ilmeisesti ei ollut, Latvala ihmetteli MM-sarjan livelähetyksessä EK 4:n maalissa.

Kolme viikkoa sitten Suomen MM-rallissa toiseksi sijoittunut Esapekka Lappi on Citroënilla seitsemäntenä (+24,3), vain 0,4 sekuntia Hyundain Andreas Mikkelseniä edellä.

– En pysty samaan vauhtiin kuin viime vuonna, Lappi tunnusti.


Kalle Rovanperä on Skodalla edelleen yleiskilpailussa kymmenentenä ja WRC2 Pro -luokan kärkipaikalla. Tallikaveri Jan Kopecky on 11,7 sekuntia jyväskyläläistä perässä.

– Olen hyvin tyytyväinen aamuun. Ei ole otettu mitään typeriä riskejä, ja oma ajo on ollut ihan hyvää, Rovanperä sanoi.

Teemu Suninen keskeytti toisella erikoiskokeella, kun Fordiin iskenyt tekninen vika pysäytti etenemisen.

Perjantaina ajetaan vielä nämä erikoiskokeet:

EK 5 Stein und Wein 2 (19,44 km) klo 16.45

EK 6 Mittelmosel 2 (22 km) klo 17.39

EK 7 Wadern-Weiskichern 2 (9,27 km) klo 19.17

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt