Tommi Mäkinen ihmetteli Valtteri Bottaksen suoritusta Keski-Suomessa ajetussa rallitestissä

Julkaistu:

Ralli
Tommi Mäkinen yllättyi Valtteri Bottaksen vauhdista ralliauton ratissa.
Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas pääsi kokeilemaan Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin WRC-autoa keskisuomalaisella soratiellä heinäkuussa ennen Suomen MM-rallia.

– Olin hyvin yllättynyt. Hän oli erittäin nopea, Mäkinen sanoi espanjalaisen urheilulehden Marcan haastattelussa.

Tallin vakituisiin kuljettajiin vielä kuuluva Kris Meeke oli ajanut samalla testitiellä vähän aiemmin. Bottas ylsi samanlaiseen vauhtiin.

– Uskon, että he (Toyotalla) olivat tyytyväisiä. Päivän lopussa onnistuin pääsemään samaan vauhtiin kuin Kris Meeke, joka oli ajanut aiemmin samaa pätkää. Se oli aika rohkaisevaa ensimmäisenä päivänä soralla, Bottas sanoi Crash.netin mukaan.

Bottaksen mukaan Mercedeksen F1-tallilla ei ollut mitään sitä vastaan, että hän päätti mennä ajamaan Toyotan ralliautolla.

– Mitään lupaa ei enää tarvittu, koska kysyin tallilta jo paljon aiemmin, että olisiko se ok, jos ajan vähän testejä. He sanoivat, että se sopii.
Bottas on päässyt tänä vuonna kokeilemaan jo Toyotan, M-Sport Fordin ja Citroënin WRC-autoa.

Ensi viikolla 30 vuotta täyttävä nastolalainen on edelleen osallistunut vasta yhteen ralliin. Hän sijoittui WRC-Fordilla viidenneksi tammikuun lopussa ajetussa Arctic Lapland -rallissa.


Bottaksella ei ole vielä F1-sopimusta seuraavalle kaudelle. Hän ei kuitenkaan vielä suunnittele lajinvaihtoa.

– Kaikki ensi vuoden suunnitelmani liittyvät formula ykkösiin. Tavoitteeni ovat siellä. Isoin tavoite on saavuttamatta, ja sitä tässä vielä haetaan, MM-titteliä F1-sarjassa edelleen tavoitteleva Bottas sanoi Ilta-Sanomille viime viikonloppuna.

– On ralli kuitenkin niin kivaa hommaa, että varmasti sitä tulee joskus tehtyä enemmänkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt