Suomalainen rallitähti hakee uutta tallisopimusta – ”Tuntuu varmimmalta vaihtoehdolta”

Julkaistu:

MM-ralli
Teemu Suninen on yksi monista WRC-kuljettajista, joilla ei ole vielä ajosopimusta kaudesta 2020.
Näillä näkymin aika todennäköistä on, että Teemu Suninen ajaa M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä myös seuraavalla kaudella.

– M-Sport tuntuu Teemun kohdalla varmimmalta vaihtoehdolta, Sunisen manageri Timo Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

Ainakaan Citroën ei kuulu Sunisen vaihtoehtoihin. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Citroën aikoo jatkaa ensi kaudellakin vain kahdella WRC-autolla. Niitä ajavat silloinkin Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi, joiden sopimukset jatkuvat ensi kauden loppuun.

Monet odottivat Sunisen taistelevan jopa palkintopallisijasta toissa viikolla Suomen MM-rallissa. M-Sportin WRC-Fordin vauhti oli kuitenkin Keski-Suomen nopeilla sorateillä yllättävän vaisua.

Suninen joutui kartanlukija Jarmo Lehtisen kanssa tyytymään kahdeksanteen sijaan. Se oli selvä pettymys.

– Kyllä se vaikutti hyvin ihmeelliseltä, kun otetaan vielä huomioon, miten hyvin Teemu ajoi Sardiniassa ja Portugalissa. Tietenkin Suomen kisa on tiestöltään ihan erilainen, Jouhki sanoo.

– En haluaisi haukkua autoa, koska Ford on ollut ihan hyvä auto ja mennyt monessakin kisassa eteenpäin viime vuodesta. Jyväskylässä se oli ajettavuudeltaan parempi kuin viime vuonna, mutta nopeudeltaan ei. Se on aivan selkeä asia.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksan vaikealla asvalttirallilla. Suninen on edelleen tällä kaudella eniten MM-pisteitä kerännyt suomalaiskuljettaja. Hän on sarjassa kuudentena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt