Joutuuko Jari-Matti Latvala ulos Toyotalta? Sopimusasioita hoitava manageri Timo Jouhki vastaa – sulkee pois yhden vaihtoehdon

Julkaistu:

Ralli
Jari-Matti Latvala voi yhä säilyttää ajopaikkansa Toyotalla japanilaisten tuella.
Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin virolaistähti Ott Tänak voitti viime viikolla odotetusti Suomen MM-rallin ja lisäsi etumatkaansa mestaruustaistelussa. Tänakilla ei kuitenkaan ole vielä vahvistettua sopimusta seuraavasta kaudesta.

– Olisihan se ihan hullua, jos Tänak päättäisi lähteä pois Toyotalta. Se olisi mielestäni ihan hölmö veto, rallimanageri Timo Jouhki tuumi eilen Ilta-Sanomille.

Jouhki hoitaa Jari-Matti Latvalan, Teemu Sunisen ja Kalle Rovanperän sopimusasioita. Tänakin ja Rovanperän odotetaan ajavan Toyotalla ensi kaudella, mutta kuka on silloin tallin kolmas vakituinen kuljettaja?

Autosportin rallitoimittajan David Evansin mukaan sekä Latvala että Kris Meeke saattavat joutua lähtemään Toyotan WRC-tallista tämän kauden jälkeen.

– Sunnuntaina iltapäivällä, Meeken toisen suistumisen jälkeen, lähteet huoltoparkissa sanoivat, että Meeke ja Latvala menettävät paikkansa vuoden lopussa, Evans kirjoitti.


Jo 40-vuotias Meeke ei näillä näkymin saa enää Toyotalta jatkosopimusta. Jyväskylässä kolmanneksi sijoittunut Latvala voi vielä säilyttää ajopaikkansa, jos hän onnistuu loppukaudella paremmin kuin alkukaudella.

– Jari-Matin neuvottelutilanne näyttää nyt pikkuisen valkeammalta, mutta eihän sitä vielä tiedä, miten siinä käy. Hänellä on ollut harvinaisen huono alkukausi, joten onhan siinä paikkaamista ja korjaamista. Jos itse spekuloin, niin ihmettelen, jos Meeke ei saa kenkää, Jouhki sanoi.

Yksi Toyotan WRC-autoista menee ensi vuonna japanilaiselle Takamoto Katsutalle, mutta vielä ei tiedetä, miten monta MM-rallia hän ajaa. Jouhkin mukaan se ei näillä näkymin vaikuta suomalaiskuljettajien tilanteeseen.

– Katsutan koulutusohjelma on erillään Toyotan muusta WRC-ohjelmasta. Jos talli ajaa normaalisti kolmella autolla, niin Katsuta voisi olla siinä vierellä vähän niin kuin erillisessä tiimissä.

On myös spekuloitu, että Latvala saattaa ajaa ensi vuonna enää vain osan MM-ralleista.

– En näe sellaista vaihtoehtoa Toyotalla. Jos Jari-Matti sattuisi menemään johonkin muuhun talliin, niin sitten se on mahdollista, Jouhki sanoi.

Managerivelho myöntää, että Latvalan lopettaminen on vaihtoehto.

– Toki sekin on mahdollista. Jos Jari-Matti kuitenkin ajaa järkevästi loppuvuoden, hän on varmasti järkevä vaihtoehto Toyotan yhdeksi kuljettajaksi myös ensi kaudelle. Hänellä on aika hyvä japanilaisten tuki, ja se auttaa tällaisissa tilanteissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt