Äärikokenut kartturi täysin ymmällään Teemu Sunisesta: ”Pellemiljoonaa tullaan, mutta maalissa naama on näkkärillä”

Julkaistu:

MM-ralli
Suomen MM-ralli ei ole sujunut Teemu Suniselta lainkaan odotusten mukaisesti.
Teemu Sunista, 25, povattiin ennen Suomen MM-rallin alkua jopa kisan voittajasuosikiksi. Sunisen ralli on kuitenkin mennyt tuloksellisesti mönkään.

M-Sport-tallin Fordilla ajava Suninen on lyönyt selkeästi tallitoverinsa Gus Greensmithin, mutta kisan kärkitaisto on jäänyt suomalaiselta kaukaiseksi haaveeksi.

Kunnianhimoinen Suninen oli huonolla tuulella jo perjantaina. Lauantaiaamuna hän totesi ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ralliradiolle, että suorittaminen on ”hirveää paskaa”. Turhautumisen taustalla oli etenkin se, etteivät autoon perjantain ajopäivän jälkeen tehdyt muutokset olleet purreet toivotulla tavalla.

Sunisen kartturina on äärikokenut Jarmo Lehtinen, 50. Lehtinen tunnetaan etenkin Mikko Hirvosen entisenä kakkoskuljettajana.

Jarmo Lehtinen, onko Sunista täytynyt jo rauhoitella, jotta keskittyminen säilyy oleellisessa?

– Ei ole tarvinnut rauhoitella. Teemu puhuu totta, Lehtinen sanoo.

– Kyllähän se tietysti vetää vähän naamaa näkkärille, kun tullaan pellemiljoonaa tuollaisia teitä ja tuntuu aina todella hyvältä siihen asti, kun näkee erikoiskokeen tulostaulun, Lehtinen jatkaa.


Suninen ja Lehtinen ovat olleet tilanteen edessä epäuskoisia. Lehtinen sanoo, että erikoiskokeilla kärsityt tappiot ovat kiinni jostain muusta kuin Sunisen ajamisesta.

– Olen nähnyt ”pari kertaa” kuinka noilla pätkillä pitää ajaa. Näen hänen ajamisestaan, että hän vetää hienosti. Ei vaan vauhti riitä. En osaa sanoa, mistä se johtuu.

Kuinka radikaaleja muutoksia autoonne on tehty rallin aikana?

– Niin radikaaleja kuin rallin aikana pystyy tekemään. Ei mitään järisyttävää siis.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt