EK14: Draamaa Kakaristossa! Jari-Matti Latvala mokasi, toinen Toyota pysähtyi tien varteen - Ralli - Ilta-Sanomat

EK14: Draamaa Kakaristossa! Jari-Matti Latvala mokasi, toinen Toyota pysähtyi tien varteen

Jari-Matti Latvala mokasi 14. erikoiskokeella.

Julkaistu: 3.8.2019 10:36

Kris Meeke jäi tien varteen, Jari-Matti Latvala osui kiveen.

Toyota menetti kolmoisjohtonsa Jyväskylän MM-rallin lauantaipäivän kolmannella erikoiskokeella. Ulos voittotaistosta kimmahti pois britti Kris Meeke, joka joutui pysähtymään Kakariston erikoiskokeella. Meeke oli ennen Kakaristoa kolmantena vain 0,6 sekuntia kärjestä. Meeken auton kuljettajan puoleinen takapyörä oli osunut lujaa johonkin, sillä se oli kuvien perusteella taittunut rajusti alle.

Myös Jari-Matti Latvala menetti sekunteja, kun hänen autonsa vasen takapyörä oli kokenut vaurioita pätkän aikana. Hän oli 14,1 sekuntia hitaampi kuin tallitoverinsa Ott Tänak.

Latvala kertoi wrc.comin mukaan ajaneensa leveäksi ja osuneensa kiveen, joka aiheutti vasemman takarenkaan puhkeamisen.

Rallin johtoon nousi Tänak, joka selvitti 18,7 kilometrin mittaisen erikoiskokeen ilman ongelmia. Tänak johtaa kisaa 13,9 sekunnin erolla Latvalaan. Meeken ongelmien myötä Citroenin Esapekka Lappi nousi kolmanneksi. Hän on jäänyt Latvalasta vain puoli sekuntia.

Tänakin meno Kakaristossa oli ripeää, sillä hän jätätti toiseksi ehtinyttä Lappia peräti 8,1 sekuntia.

Muista suomalaisista Fordin Teemu Suninen on nyt kahdeksas ja Skodan Kalle Rovanperä kymmenes. Suninen on jäänyt Tänakista noin puolitoista minuuttia ja Rovanperä yli neljä ja puoli minuuttia. Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa yli kolmen minuutin erolla Ranskan Eric Camilliin.

Ennen huoltotaukoa Jyväskylässä ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Se käynnistyy Leustussa kello 11.34.

MM-sarjan kilpailu 9/14, Suomen MM-ralli:

Tilanne 14/23 erikoiskokeen jälkeen: 1) Ott Tänak Viro, Toyota 1.31.13,0, 2) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Suomi, Toyota jäljessä 13,9 sekuntia, 3) Esapekka Lappi/Janne Ferm Suomi, Citroen +14,4, 4) Andreas Mikkelsen Norja, Hyundai +36,6, 5) Sebastien Ogier Ranska, Citroen +39,1, 6) Craig Breen Irlanti, Hyundai +39,7, 7) Thierry Neuville Belgia, Hyundai +54,7, 8) Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen Suomi, Ford –1.31,2, 9) Gus Greensmith Britannia, Ford +2.50,6, 10) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Skoda +4.37,5,...13) Jari Huttunen/Mikko Lukka Suomi, Hyundai +6.39,9.