Suomen MM-rallin osallistujalista julkaistiin – enemmän kuskeja toivottiin viivalle: ”Jokseenkin kallis kisa”

Julkaistu:

MM-ralli
Elokuun alussa ajettavan Suomen MM-rallin osallistujaluettelo julkaistiin perjantaina.
Suomen MM-ralliin ilmoittautui 65 kuljettajaa. Se on odotettua vähemmän, eikä vielä lopullinen osallistujamäärä. Joka vuosi muutamat kuljettajat peruvat ilmoittautumisensa. Lisää nähtävää kisaviikonlopun aikana tarjoaa kuitenkin jälleen kansallinen Vetomies-kisa.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo olevansa tyytyväinen osallistujalistan laatuun.

– Esimerkiksi WRC-autoja on saman verran kuin viime vuonna, mutta muissa luokissa on pikkaisen pudotusta. Tähän vaikuttanee muun muassa se, että olemme jokseenkin kallis kisa ja esimerkiksi vakuutusten hinnat ovat nousseet, Tarkiainen sanoi tiedotteessa.

WRC-autolla Suomen MM-ralliin on lähdössä 12 kuljettajaa. Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli tavoittelee kotikisastaan kolmatta peräkkäistä voittoa tutulla kuskikolmikolla Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, joista jokaisen nimi löytyy jo Suomen MM-rallin voittajaluettelosta. MM-johdossa oleva Tänak hallitsi sorateiden Grand Prix’tä viime vuonna.

Hyundain WRC-auton saavat alleen tallin ykköstähti Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen sekä kauden ensimmäisen MM-rallinsa ajava Craig Breen.

M-Sportin WRC-Fordeja ajavat Teemu Suninen, Elfyn Evans ja Hyundailta viime kauden jälkeen ulos joutunut Hayden Paddon, jolle ”Jyskälä” on kauden ensimmäinen MM-ralli.

Citroën tuo Keski-Suomeen vain kaksi WRC-autoa, joita ajavat jälleen hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier ja Suomen MM-rallin toissa vuonna Toyotalla voittanut Esapekka Lappi.

Ainoa WRC-autolla ajava yksityiskuljettaja on Jouni Virtanen, joka on vuokrannut Janne Tuohinolta Fordin.

Osallistujaluettelossa on 28 R5-autoa. WRC2 Pro -luokan pisteistä ajavat Kalle Rovanperä ja Eerik Pietarinen Skodilla sekä Gus Greensmith ja Eric Camilli Fordeilla.

WRC2-luokassa pisteitä tavoittelee kymmenen kuljettajaa, joista suomalaisia ovat Emil Lindholm VW:llä, Jari Huttunen Hyundailla ja Tomi Tukiainen Skodalla.

Etuvetoisilla Ford Fiestoilla ajettavaan JWRC-luokan kisaan lähtevät mm. nuoret suomalaiskuskit Sami Pajari ja Aleksi Röyhkiö.

Koko osallistujaluettelon näkee täältä.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-4. elokuuta. Se sisältää 23 erikoiskoetta. Vetomies-kisan kilpailijat nähdään viidellä erikoiskokeella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt