Ulosajo vei pidetyn huippukuljettajan – auto syöksyi pensasaidan läpi pellolle

Julkaistu:

Ralli
Irlannin parhaisiin rallikuskeihin kuulunut Manus Kelly kuoli Donegalin rallissa tapahtuneessa onnettomuudessa sunnuntaina.
Donegalin rallin kolminkertainen voittaja Manus Kelly menetti Autosportin mukaan Hyundai i20 R5 -autonsa hallinnan Fanad Headin erikoiskokeella rallin päätöspäivänä.

Auto syöksyi töyssyiseltä tieltä pensasaidan läpi pellolle. Auto romuttui pahoin ja aiheutti Kellyn hengen vieneet vammat. Hänen kartanlukijansa Donal Barrett loukkaantui myös turmassa ja hänet kiidätettiin sairaalahoitoon. Barretin loukkaantuminen ei ole hengenvaarallinen.

Donegalin ralli on Irlannissa erittäin suosittu tapahtuma, joka kerää vuosittain noin 70 000 katsojaa. Kisa peruutettiin Kellyn kuoleman jälkeen.
41-vuotias Kelly oli viiden lapsen isä, joka työskenteli 60 henkeä työllistävän oman huolto- ja logistiikka-alan yrityksensä johdossa. Hän oli myös Donegalin kunnanvaltuuston jäsen.

– Hän oli valtava menetys meille kaikille, Kellyn edustaman Fianna Fail -puolueen johtaja Micheal Martin sanoi Irish Timesin mukaan.