Jari-Matti Latvalan ajopaikka vaarassa Toyotalla – esitti uskaliaan lupauksen japanilaisen autojätin presidentille - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvalan ajopaikka vaarassa Toyotalla – esitti uskaliaan lupauksen japanilaisen autojätin presidentille

Jari-Matti Latvala kertoi lupauksensa Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle.

Jari-Matti Latvalan kausi rallin MM-sarjassa on ollut vaikeuksia täynnä.­

19.6.2019 12:24

Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvalan kausi MM-sarjassa on ollut murheita täynnä. Hän on MM-pisteissä vasta kymmenentenä. Latvalan kauden paras osakilpailusijoitus on viides.

Erityisen pahalta Latvalan tulokset näyttävät siksi, että hänen virolainen tallitoverinsa Ott Tänak on MM-pistetaulukon kärjessä.

Viime viikonloppuna ajettu Sardinian osakilpailu sujui Latvalalta ankeasti. Hän kaatoi autonsa katolleen perjantaina. Myöhemmin samana päivänä hän joutui keskeyttämään kisan auton ohjausvian takia.

Lopulta Latvalan romurallista jäi käteen vain kaksi pistettä Power Stage -erikoiskokeelta.

Latvalalla, 34, on Toyotan kanssa sopimus kuluvasta kaudesta. Hänen ensi kauden kuvioistaan ei ole kerrottu.

Japanilaisjätti Toyotan presidentti Akio Toyoda paljasti, että Latvala esitti hänelle lupauksen Sardinian MM-rallin jälkeen.

– Jari-Matti sanoi minulle, että hän tuo varmasti hyvän tuloksen ensi kerralla. Olen nähnyt Jari-Matin epätoivoisen olemuksen monesti, mutta uskon hänenkin onnensa vielä kääntyvän, Toyoda kertoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteen mukaan.

MM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan Suomessa elokuun alussa. Latvala on voittanut Suomen MM-osakilpailun kolme kertaa.

Toyotan rallitalli palasi MM-sarjaan kauden 2017 alussa. Latvala siirtyi Tommi Mäkisen johtamaan Toyota-talliin samana vuonna. Hän ajoi nykymuotoisen Toyota-tallin ensimmäisen palkintosijan heti kauden 2017 avauskilpailussa Monte Carlossa. Latvala otti myös nykymuotoisen Toyota-tallin ensimmäisen voiton Ruotsin MM-rallissa 2017.

Latvala on voittanut pitkällä urallaan yhteensä 18 MM-osakilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?