Niclas Grönholm nousi rallicrossin MM-osakilpailun voittoon – ensimmäisenä maaliin tullut ruotsalaiskuski hylättiin

Julkaistu:

Rallicross
Niclas Grönholm tuli maaliin kolmantena, mutta nousi tuomaripäätösten jälkeen kärkipaikalle.
Tauolta kilpailuihin palannut Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa rallicrossin MM-sarjan viidennessä kilpailussa Norjassa.

Umpilisäkeleikkauksen takia kaksi kisaviikonloppua menettänyt suomalainen voitti viikonloppuna kolme karsintaerää, välierälähtönsä ja lopulta vielä finaalinkin tuomaripäätösten jälkeen.

Finaalissa Grönholmin ykkösruutu oli sateen jäljiltä erittäin liukas, joten hän menetti etunsa heti lähdössä. Suomalainen oli maalissa kolmas ruotsalaiskaksikon Anton Marklundin ja Kevin Hansenin jälkeen, mutta nousi lopputuloksissa voittajaksi.

Hansen sai aikarangaistuksen työntämisestä, ja Marklundin auton puskuri todettiin sääntöjenvastaiseksi.

– Harmittaa, kun lähdössä pyörät löivät tyhjää liukkaassa ruudussa ja jäin siinä heti muiden taakse. Hansenin ohi en vaan onnistunut pääsemään. Vauhti oli tosi hyvää sekä kuivalla että liukkaalla, Niclas Grönholm kommentoi tiedotteessaan, kun luuli vielä olevansa kisan toinen.

Grönholm on MM-kokonaistilanteessa hän on kuudentena, kun sarjasta on ajettu puolet.

– Autoillamme on nyt todella hyvä vauhti. Tässä on vielä mahdollisuuksia vaikka mihin, kun ajatellaan loppukautta, GRX Taneco Teamin johtaja ja Niclas Grönholmin isä Marcus Grönholm sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt