Niclas Grönholm ajoi toiseksi ja haali roppakaupalla pisteitä rallicrossin MM-sarjassa

Julkaistu:

Rallicross
Suomalaisässä keräsi viikonloppuna herkullisen MM-pistepotin.
Pitkältä tauolta kilpailuihin palannut Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa rallicrossin MM-sarjan viidennessä kilpailussa Norjassa.

Umpilisäkeleikkauksen takia kaksi kisaviikonloppua menettänyt suomalainen voitti lauantaina molemmat karsintaeränsä. Sunnuntain ensimmäisessä lähdössään hän oli viides, mutta jatkoi vauhdikkaasti toisen karsintalähtönsä ja välieränsä voittoihin.

Grönholmin ykkösruutu oli sateen jäljiltä erittäin liukas, joten hän menetti etunsa heti finaalin lähdössä. Hän ehti maaliin kolmantena ruotsalaiskaksikon Anton Marklundin ja Kevin Hansenin jälkeen.

– Harmittaa, kun lähdössä pyörät löivät tyhjää liukkaassa ruudussa ja jäin siinä heti muiden taakse. Hansenin ohi en vaan onnistunut pääsemään. Vauhti oli tosi hyvää sekä kuivalla että liukkaalla, Niclas Grönholm totesi.

Kilpailun jälkeen tuomaristo langetti Hansenille sekunnin aikarangaistuksen katsottuaan tämän työntäneen Grönholmia kisan aikana. Näin suomalainen nousi finaalin toiseksi.

Grönholm sai karsintaerämenestyksestään ja finaalin toisesta sijasta yhteensä 27 MM-pistettä, mikä oli eniten koko joukosta. MM-kokonaistilanteessa hän on kuudentena, kun sarjasta on ajettu puolet.

– Autoillamme on nyt todella hyvä vauhti. Tässä on vielä mahdollisuuksia vaikka mihin, kun ajatellaan loppukautta, GRX Taneco Teamin johtaja ja Niclas Grönholmin isä Marcus Grönholm sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt