Tallipomo Tommi Mäkinen ihmeissään – FIA:n hybridipäätös ei avaa asiaa tiimeille: ”Emme voi tehdä vielä yhtään mitään”

Julkaistu:

Ralli
FIA julkisti perjantaina uudistuksen, joka tuo hybridimoottoreilla varustetut kilpa-autot rallin MM-sarjaan.
Toyotan rallitallia johtava Tommi Mäkinen vaatii Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta täsmennyksiä sääntöuudistukseen, joka tuo hybridimoottoreilla varustetut kilpa-autot rallin MM-sarjaan kaudesta 2022 eteenpäin.

Autonvalmistajat ovat pitkään pyytäneet uusia sääntöjä, jotta WRC-hybridiauton kehitystyö voidaan aloittaa. FIA julkisti uudistuksen perjantaina, mutta Mäkisen mukaan FIA:lla on vielä paljon tehtävää.

– Ei se ilmoitus kerro mitään lopullista päätöstä. Meille on nyt kerrottu, että sellaiseen teknologiaan mennään, mutta ei tuo päätös kerro meille tiimeille mitään. Onhan se tiedetty jo pitkään, että hybridit halutaan ja että ne ovat tulossa, Mäkinen sanoi käynnissä olevassa Sardinian MM-rallissa.

– Emme voi tehdä vielä yhtään mitään.

FIA on saanut talleilta kritiikkiä siitä, että hybridipäätöksien kanssa on jahkailtu liian pitkään. Vaarana on, että autonvalmistajat vetäytyvät MM-sarjasta, jos uusi auto on rakennettava liian kiireellä. FIA:n venkoilu aiheutti jo rallicrossin MM-sarjan taantumisen, kun päätöstä autotehtaiden haluamista sähköautoista ei saatu tehtyä.

– Me autonvalmistajat olemme alun perin pyytäneet, että sääntöjen pitäisi olla selvillä kolme vuotta ennen kuin uudet autot otetaan käyttöön. Se tarkoittaa, että säännöt on saatava tämän vuoden loppuun mennessä, mutta en tiedä tapahtuuko niin, Mäkinen sanoi.

– FIA on muutenkin vähentänyt autonvalmistajien päätösvaltaa heittämällä ääniä pois neuvostossa. Ei siellä taida olla enää kuin kaksi valmistajien ääntä, joten sananvaltaa ei ole paljon. En sitten tiedä, miten hyvin autonvalmistajia muuten kuunnellaan, Mäkinen totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt