EK 5: Lisää dramatiikkaa Sardinian MM-rallissa: Ogier hajotti autonsa – Latvala johtaa niukasti

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-ralli
Sebastien Ogier koki pahan takaiskun Sardinian MM-rallin viidennellä erikoiskokeella.
MM-johdossa oleva Citroën-tallin ranskalaistähti Sebastien Ogier rikkoi autonsa Sardinian rallissa viidennellä erikoiskokeella.

Ensimmäisenä erikoiskokeelle lähtenyt Ogier ahnehti hitaassa mutkassa hiukan liikaa. Kuusinkertainen maailmanmestari teloi auton vasemman etupyörän suureen kiveen, jolla mutka oli merkitty.

Siitä ei selvinnyt pelkällä renkaanvaihdolla. Etukulma sai sellaisen iskun, ettei Ogier ole pystynyt jatkamaan eteenpäin. Hän oli EK 4:n jälkeen kilpailussa yhdeksäntenä.
Jari-Matti Latvala johtaa Sardinian rallia EK 5:n jälkeen, mutta toiseksi noussut tallikaveri Ott Tänak on enää 2,8 sekunnin päässä.

– Täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli vaikea pätkä näillä renkailla. Sammutin auton hetkeksi yhdessä hiusneulamutkassa. Menetin siinä muutamia sekunteja, Latvala sanoi MM-sarjan livelähetyksessä viidennen erikoiskokeen maalissa.

Kärkiryhmässä on erittäin tasaista. Kolmanneksi noussut Dani Sordo on vain 3,5 ja neljäntenä oleva Elfyn Evans 5,9 sekuntia Latvalaa perässä.

Teemu Suninen johti rallia uuden kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa kolmannen erikoiskokeen jälkeen, mutta pyörähti EK 4:llä ja putosi seuraavalla toiselta sijalta viidenneksi. Suninen on nyt 7,7 sekunnin päässä Latvalasta.

Lapille pohja-aika

Esapekka Lappi piristyi EK 5:llä ja täräytti Citroënilla pohja-ajan 2,2 sekunnin erolla Tänakiin. Edellisellä erikoiskokeella autoaan penkkaan telonut Lappi nousi yhdeksännelle sijalle (+43,0).

– Tämä ei paljon auta. En oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Aina tule jokin yllätys, jota ei osaa odottaa, Lappi tuumi.

Juho Hänninen on kymmenentenä, reilun viiden sekunnin päässä Lapista.

Kalle Rovanperä on WRC2 Pro -luokassa toisena. Tallikaveri Jan Kopecky on 7,4 sekuntia edellä.

Seuraavaksi kuljettajat ajavat huoltopaikalle Algheroon. Kuudes erikoiskoe alkaa kello 15.42.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt