EK 4: Hurja sekuntitaistelu MM-rallissa: Jari-Matti Latvala nousi johtoon – Teemu Suninen teki virheen ja putosi kärjestä

Julkaistu:

MM-ralli
Suomalaiskuskeilla on yhä kaksoisjohto Sardinian MM-rallissa, mutta kärkipaikka vaihtui neljännen erikoiskokeen jälkeen.
Teemu Suninen johti Sardinian rallia 10,6 sekunnin erolla Jari-Matti Latvalaan, mutta teki virheen neljännellä erikoiskokeella. Suninen hävisi 15,1 sekuntia pohja-aikaan yltäneelle Toyotan Ott Tänakille.

– Pieniä ongelmia. Pyörähdin, Suninen sanoi MM-sarjan livelähetyksessä.

Tiukka tilanne oli myös Latvalalla, joka kuitenkin johtaa nyt kauden kahdeksatta MM-rallia 2,9 sekunnin erolla Suniseen.

– Meillä oli iso tilanne liukkaassa paikassa. Toni Gardemeister kaatoi Lancialla samassa mutkassa 1997, joten tiesin paikan, Latvala kertoi.

Kärkiviisikko Latvala, Suninen, Tänak, Dani Sordo ja Elfyn Evans on 6,9 sekunnin sisässä.

Esapekka Lappi teloi Citroënin vasenta takakulmaa penkkaan. Pieksämäkeläinen jäi 38,3 sekuntia pohja-ajasta ja tipahti 11:nneksi.

– Oma virhe. Meni leveäksi, Lappi tuumi.

Juho Hänninen nousi Lapin virheen avulla kymmenennelle sijalle.

Kalle Rovanperä putosi WRC2 Pro -luokassa toiseksi, mutta jyväskyläläinen on vain puolen sekunnin päässä tallikaveristaan Jan Kopeckysta. Luokassa EK 3:n jälkeen toisena ollut Gus Greensmith ajoi ulos.

Viides erikoiskoe käynnistyy kello 12.18.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt