Lapilta räväkkä avaus Sardiniassa – Latvala menetti pidon vesilammikossa

Julkaistu:

MM-ralli
Kalle Rovanperä aloitti vauhdikkaasti WRC2 Pro -luokassa.
Citroenin Esapekka Lappi aloitti Sardinian MM-rallin räväkästi. Lappi jäi torstai-illan lyhyellä yleisöerikoiskokeella vain kymmenyksen pohja-ajan tehneestä tallikaveristaan Sebastien Ogierista.

– Toivottavasti pystymme ajamaan samaa kyytiä kuin viime vuonna täällä. Odotan todella innolla kisaa. Täällä on vielä suurempi tekijä se, että tiet puhdistuvat mitä enemmän autoja menee. Siinä mielessä meidän tilanne on hyvä, vasta kymmenentenä MM-sarjassa oleva Lappi totesi Algheron huoltoparkissa.

– Perjantai on siksi tosi tärkeä päivä. Kuumuus on myös yksi ratkaiseva tekijä. Auton kanssa voi tulla jotain, mitä ei ole aiemmin ollut. Rengasvalinnat ovat myös haastavat. Iltapäivä on suhteellisen selkeä, mutta aamun osalta riittää mietittävää, Lappi jatkoi.

Fordin Teemu Suninen oli Ittiri Arenan pyörityksessä viidenneksi nopein 1,9 sekuntia Ogieria perässä. Toyotan Jari-Matti Latvala jäi puolestaan neljä sekuntia kärjelle vain kahden kilometrin mittaisella erikoiskokeella.

– Vesilammikossa menetin pidon ja ajoin leveäksi, koska jarrut eivät toimineet. Auto ei ollut hyvä ajettava. Vetoni oli tosi huono. En ole ollenkaan tyytyväinen, Latvala tuskasteli.

Skodan Kalle Rovanperä oli heti oivassa vauhdissa. Rovanperä tykitti WRC2 Pro -luokassa pohjat kolmen kymmenyksen erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

Rallin MM-sarjan 8/14 kilpailu, Sardinian ralli:

Kärjen tilanne 1/19 erikoiskokeen jälkeen:

1) Sebastian Ogier, Ranska, Citroen 2.00,7
2) Esapekka Lappi/Janne Ferm, Suomi, Citroen –0,1 sekuntia
3) Ott Tänak, Viro, Toyota –0,3
4) Kris Meeke, Britannia, Toyota –0,4
5) Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen, Suomi, Ford –1,6
6) Thierry Neuville, Belgia, Hyundai ja Elfyn Evans, Britannia, Ford –1,8
8) Dani Sordo, Espanja, Hyundai –2,0
9) Andreas Mikkelsen, Norja, Hyundai –2,1
10) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Suomi, Toyota –4,0
13) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen, Suomi, Skoda –5,6
14) Juho Hänninen/Tomi Tuominen, Suomi, Toyota –5,9

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt