Surkeaa kautta ajava Esapekka Lappi ihmettelee kohteluaan Citroen-tallissa – ”Jopa liian kilttejä minulle”

Julkaistu:

Ralli
Citroenin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi suuntaa Sardinian MM-ralliin menestys mielessään.
Citroenin Esapekka Lapin kauden ensimmäinen puolisko uudessa tallissa on ollut hankala. Pieksämäkeläinen ylsi helmikuussa Ruotsissa toiseksi, mutta muut kuusi kilpailua ovat menneet rämpimiseksi.

Rallin MM-sarjassa Lappi on vasta kymmenentenä. Tulevan viikonvaihteen raastavassa Sardinian kisassa Lapin on jo pakko onnistua.

– Kai se näin on. En osaa kuitenkaan sanoa, missä se raja menee, milloin on pakko onnistua. Tiimin sisällä tuntuu, että he ovat jopa liian kilttejä minulle. Siitä olen ollut aika hämmästynyt, Lappi sanoi kisan aattona.

– Näin huonon alkukauden jälkeen, vaikka ei ole oikein mitään saatu aikaan, he ovat olleet tosi ymmärtäväisiä. En oikein käsitä miksi.


Sardinian kisa on ollut Lapin kaksivuotisella WRC-uralla suosiollinen. Uutta nousua kohti palkintosijoja on haettava juuri positiivisten kokemusten kautta.

– Taas on uusi mahdollisuus. Ei siinä paljon muuta voi ajatella. Yritetään lähteä taas puhtaalta pöydältä. Aika iso ja painava apina on jo selässä, Lappi sanoi.

– Henkistä lukkoa on, mutta auton (tasauspyörästön) lukot ovat nyt kunnossa. Vauhti oli jo Portugalissa hyvää. En näe mitään syytä, miksi se ei voisi olla kohdallaan myös täällä, sillä samat säädöt ovat kyseessä.


Toyotan tiimissä ajaa Sardiniassa jälleen kaksi suomalaista, kun Jari-Matti Latvalan lisäksi neljättä Yaris WRC:tä ohjastaa testimielessä Juho Hänninen.

– Toistaiseksi olen pystynyt sisäistämään sen, että ei lähdetä muiden aikoja vertailemaan. Toivottavasti tulee heti niin pahasti turpaan, että ei ole edes kiusausta lähteä ajamaan kilpaa, yli vuoden tauon jälkeen WRC-autoon palaava Hänninen naureskeli.

– Toivon, että nyt saadaan homma vietyä vihdoin maaliin asti. Olemme olleet hyvässä vauhdissa tällä kaudella, mutta kokonaisuus on jäänyt uupumaan. Edellisestä palkintosijasta on jo aikaa, Latvala puolestaan sanoi.

Suomalaisista Sardinian saarella ajavat myös Fordin WRC-autolla Teemu Suninen sekä WRC2 Pro -luokassa kilpaileva Skodan Kalle Rovanperä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt