Kommentti: Tässä on ilmainen ehdotus Tommi Mäkiselle

Julkaistu:

kommentti
Toyotan rallitallin pomon Tommi Mäkisen kannattaisi tehdä monivuotinen sopimus Kalle Rovanperän kanssa, jos hän ei ole sitä jo tehnyt, kirjoittaa Janne Aittoniemi.
Tommi Mäkisellä riittää pähkäiltävää, kun hän alkaa miettiä Toyotan WRC-tallin kuljettajakokoonpanoa kaudelle 2020.

Kenelläkään tallin nykyisistä kuljettajista ei ole sopimusta ensi kaudesta. Heistä vain Ott Tänak ansaitsee ehdottomasti jatkosopimuksen.

On päivänselvää, että Mäkisen on pakko pitää tiukasti kiinni Tänakista. Tällä hetkellä MM-sarjassa on vain kolme kuljettajaa (Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville), joiden taidot riittävät maailmanmestaruuden voittamiseen. Ogierin sopimus Citroënin kanssa ja Neuvillen diili Hyundain kanssa sisältää myös seuraavan kauden.

Toyotan ongelmakuljettajat Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke eivät muutu. Vauhtia heillä vielä on, mutta molemmat tekevät edelleen hämmästyttävän usein pahoja virheitä, vaikka kokemusta tiukoista paikoista on valtavasti.

Toyotan kannattaisi ehkä toimia samalla tavalla kuin Hyundain. Kaikki MM-rallit sisältävä ohjelma vain yhdelle tai kahdelle kuljettajalle, ja kolmannessa autossa kuskivaihdoksia kauden edetessä.

Mäkisen kannattaisi tehdä monivuotinen sopimus Kalle Rovanperän kanssa, jos hän ei ole sitä jo tehnyt. Se olisi satsaus tulevaisuuteen. Ensimmäisestä kaudesta WRC-autolla tulee Rovanperälle ilman muuta oppivuosi, joten Tänakin vierellä olisi hyvä pitää ainakin jompikumpi kaksikosta Latvala ja Meeke.


Tässä ilmainen ehdotus Toyotan ensi kauden kuljettajiksi: Tänakille ja rohkeasti myös Rovanperälle täysi MM-ohjelma, Latvala ja Meeke vuorottelemaan kolmanteen autoon niin, että kumpikin saa sellaisia kisoja, jotka heille parhaiten sopivat.

Muut tallit eivät ole enää kiinnostuneita Latvalasta eikä Meekestä, joten todennäköisesti heille kelpaisi nykyistä pienempikin kilpailuohjelma Toyotalla, jos kumpikin haluaa vielä jatkaa MM-ralleissa. Latvala ainakin haluaisi.

Vaikka Meeke mokasi pahasti sunnuntaina Portugalissa, hän on kuitenkin ollut monissa ralleissa Latvalaa nopeampi.

Mäkisen kuljettajavalintoihin vaikuttaa myös se, miten laajan ohjelman WRC-autolla Toyotan japanilaispomot haluavat Takamoto Katsutalle tämän kauden jälkeen. Luultavasti hyvinkin laajan.

Katsuta on kehittynyt kuljettajana selvästi, mutta japanilaista olisi ehkä parempi ajattaa vielä WRC-autolla ilman paineita, esimerkiksi joissakin MM-ralleissa neljännessä Toyotassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt